KrzyGeek Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witajcie, wczoraj posprawdzałem samochód i znalazłem 2 małe (ten większy na 3mm) ogniska rdzy. Jest jakiś sposób by sobie z tym poradzić bez użycia szlifierki i papieru ściernego?? Dorzucam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herrscher Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wypadałoby to oczyścić do gołej blachy i odpowiednio zabezpieczyć. Ale jeśli uparcie nie chcesz się w to bawić to na Twoim miejscu przynajmniej posmarowałbym to brunoxem i na to lakier z pędzelkiem dobrany pod kolor. Ale po jakimś czasie i tak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ja bym zostawił i dopiero na wiosnę oddał auto do lakiernika. Jak zrobisz "byle jak" to i tak sól w zimę ujawni te parchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Widać, że jakiś lakiernik to już skaleczył, jakieś bum było? Oryginalnie to w phII nie występowały taki cuda. Trza rozszlifować zabezpieczyć podkładem i zalakierować. Nie czekać aż zimą przeżre próg na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Ruda nie przeżre blachy na wylot po jednej zimie- zwłaszcza w takim stadium zaawansowania. To nie "tektura". Dodatkowo auto nie musiało być bite. Ta część progu gnije od nieszczelnego nadkola. Tak czy inaczej herrscher, blacharz nie minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi