Jottar Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 działa w oparciu o system OBDII, czyli przewidziane jest do diagnozy błędów silnika i automatycznej skrzyni biegów w benzynach do 2002 roku i dieslach do 2004. Raczej od 2002 i 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ostatnio na alledrogo pojawiły się miniaturowe interfejsy. (WERSJA 2.1+ BLUETOOTH OBD II SCAN). Mam pytanie czy one też będą współpracować. Od razu pisze że zależy mi na podstawowej obsłudze, takiej jak odczyt i ewentualnie kasowanie błędów. Jednak przede wszystkim odczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Wszystko zależy od jakości interfejsu. Testowałem różne i niestety często te najtańsze nadawały się tylko do kosza. Jeżeli chcesz podstawową obsługę to sprawdź program OhNo! Diagnostic for Renault, ale tylko w wersji 1.0.15. W nowszej wersji jest więcej modelów aut, ale z wersji bezpłatnej usunięto możliwość kasowania błędów. Jednak do Megane II/Scenica II wystarczy wersja 1.0.15. https://apkpure.com/ohno-diag-for-renault-obd2/com.ohnodiag.renscan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Zaintrygował mnie minimalistyczny wygląd. Wydawało mi się że każdy elm jest identyczny. Więc czy mógłbyś mi doradzić jakiś bezproblemowy? Dziś chce tylko wiedzieć, natomiast jutro mogę chcieć coś kombinować. Potrzebuje interfejsu do prostych zadań a chipowanie mnie nie interesuje. Mocy mam wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Niestety nie są identyczne, różnią się jakością wykonania i zastosowanych podzespołów. Po różnych testach ostatecznie najlepiej sprawdza się u mnie Vgate iCar. Nie jest najtańszy, ale przynajmniej działa stabilnie i wszystkie programy go prawidłowo wykrywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Dzięki za pomoc. Kupiłem tego ELMa. Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś darmowy soft na PC do diagnozy i ewentualne kasowania. Czasami wole mieć coś fizycznie na HDD niż na androidzie. wyklepane z fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Pełno jest darmowych softów, wystarczy w google wpisać OBD II darmowy soft :D Edytowane 31 Maja 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Wpisałem i mam pełno softu który jest do niczego. Wiem że mam uszkodzony czujnik parkowania i jak na razie tylko oh-no to wykrył. Mogę kupić maxiecu ale i tu nie mam gwarancji że będzie ok. Dlatego się pytam o najczęściej używany. wyklepane z fona Edytowane 6 Czerwca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Z darmowych to chyba mało który obsłuży większość systemów w samochodzie. Podobno gdzieś Maxiecu jest opisane jakie systemy obsłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 No tylko że maxi nie jest za free :) wyklepane z fona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 OBD II służy głównie jako interfejs dla ECU, reszta podzespołów nie jest z nim zgodna. Żeby zdiagnozować coś innego niż silnik, to już potrzebny do tego jest odpowiedni soft. Na Androida jest Oh No, który po wprowadzeniu płatnych wersji został mocno zubożony, a na PC MaxiEcu z rozszerzeniem Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) OhNo! w pełnej wersji da radę sprawdzić nasycenie filtra DPF w Megane III? Albo coś innego o takiej funkcjonalności. Edytowane 13 Marca 2017 przez dyzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 w pełnej wersji da radę sprawdzić nasycenie filtra DPF w Megane III? JEżeli pytasz o MaxiEcu to tak. Pokazuje stopień zapełnienia filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi