ciupero Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam! Czy ktos wie moze czy mozna zamienic skrzynie w megance 2.0 8v typ JB3 171 na skrzynie z Clio JB3 041 i to chyba z diesla jest.Z wygladu skrzynie sa identyczne,tylko nie wiem jaka jest roznica w przelozeniu i czy mozna to jakos ustawic i czy skrzynia nie padnie przez to ze jest z diesla. Jesli ktos wie to prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Ja bym nie ryzykował.Przecież w dieslu masz zupełnie inne przełożenia i prędkość obrotową !!!Szukaj skrzyni o identycznych parametrach i nie kombinuj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 przecież dawałem Ci już rozpiskę przełożeń w skrzyniach renault... wystarczy rozpisać i policzyć - już będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ciupero, skrzynka jb3 041 jest od clio i nie podejdzie do twojego silnika ponieważ ma ona inny kołnierz tzn wsadzić ją wsadzisz zamontujesz wszystkie śruby a przy ostatniej okaże się że brakuje ci centymetra do otworu w silniku, Do tego pamiętaj że skrzynie od młodszych modeli mają inne mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 http://rapidshare.de/files/38798377/skrzyn...enault.pdf.html tu możesz sobie ściągnąć rozpiskę wszystkich skrzyń renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciupero Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Aha jeszcze jedno w tej megancie powinna byc bj3-171 a byla jb3 iles tam i tez byla z diesla tak jak ta jb3-041 bo jak ja wyciagnelismy to byly napisy renault 1,7 i 1,9 czyli pojemnosci z diesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ciupero, renault 1,7 to raczej nie diesel tylko silniki rodziny F benzynowe montowane w modelach oznaczanych cyfrowo (np 19; 21; itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciupero Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a 1,9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ciupero, 1,9 to również silnik z rodziny F.. jak również 2,0 8V który posiadasz w swoim autku, notabene ja mam skrzynię do sprzedania Jb3 ale od silnika 1,6 16V i na pewno nie sprzedam jej nikomu z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 diesla 1.9 i benzyniaki z rodziny F czyli 1.7, 1.8 i 2.0 to bardzo zbliżone konstrukcyjnie silniki (chyba nawet blok jest ten sam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 chyba nawet blok jest ten sam na pewno ten sam ta sama jest nawet głowica różnice polegają jedynie na zamontowanym w niej osprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciupero Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a bylby ktos taki mily i napisal mi na co konkretnie moge zamienic jb3 171 w megane coupe 2.0 8v 97r bo ta rozpiska nic mi nie mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Przy samochodach oznaczonych symbolem BAOG05/DAOG05/LAOG05 seryjnie byly montowane skrzynie o oznaczeniu JB3 143, a przy BAOG0C/LAOG0C skrzynie JB3 106. Obie skrzynie maja takie same przelozenia. Calkiem mozliwe, ze obie skrzynie sa identyczne i roznia sie tylko oznaczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja miałem w swojej JB3 a teraz włożyłem JB1 i wszystko pasowało bezproblemowo. Nieznacznie różni się przełożeniami ale nawet na moją korzyść (autko jest żwawsze). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciupero Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 na jaki konkretnie to model tego JB1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi