motomaniak111 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jak w temacie, ostatnio zabrałem się za wyciek oleju w swojej Megane. Chce wymienić wszystkie uszczelki kolektora ssącego bo niestety straciły już swoje właściwości. I o ile z oringiem przepustnicy, uszczelkami (4szt.) na kanały dolotowe problemu nie mam - kupuje oryginały, o tyle nie mogę nigdzie znaleźć uszczelki/oringu, który znajduje się na kolektorze ssącym od strony spodniej - uszczelnia kolektor z odmą. Gdzie nie szukam to wyskakuje mi tylko ta "jajowata", jasna uszczelka. U mnie jest taki oring średnicy ok 1,5 - 2 cm, 5mm wysoki. W załączniku zdjęcie o jaki oring chodzi. Jeśli ktoś wie jaki numer ma ta część to będę wdzięczny. Pozdrawiam, motomaniak111 Dodano: 07 lis 2015 - 00:09 Nikt nie wiem <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Możliwe że to jest to: 8200236726 http://www.catcar.info/renault/?lang=en&l=c3Q9PTUwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiTVx1MDBlOWdhbmUgSUkiLCIzMCI6IkxNMlMiLCI0MCI6Ik1hbnVhbCIsIjUwIjoiMTIgQ2FyYnVyYXRpb24gXC8gTWFuaWZvbGQifXx8bm9wcnM9PTEzMzR8fGJyYW5kPT1SZW5hdWx0fHxub3ByPT0xMzM0fHx0eXBlPT1MTTJTfHxjYXRfaWQ9PU18fGltZz09fHxncnBfaWQ9PTEyfHxzdWJHcnBfaWQ9PTEyQQ%3D%3D Ale następnym razem podaj więcej info o samochodzie i silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Proponuję poszukać sklepu z łożyskami i uszczelnieniami technicznymi, koszt takiego o-ringu będzie śmieszny. Pamiętaj żeby poinformować sprzedawcę, że o-ring będzie pracował w środowisku oleju i podwyższonej temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomaniak111 Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Możliwe że to jest to: 8200236726 Dokładnie o to chodziło. Dzięki. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi