ipopeki Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Witam, już robi się coraz zimniej i zaczynają się u mnie problemy z LPG. 1.Jeżeli silnik jest zimny muszę przejechać ok 2,5-3km abym mógł spokojnie przełączyć na gaz i aby auto nie gasło. 2.Nie mogę ustawić obrotów na lpg. Chodzi o to, że na PB mam 900 obrotów i wszystko ładnie śmiga na LPG mam 750 i obroty wariują tzn czasami przy wciśnięciu sprzęgła obroty wahają się 1000-550. Nie mogę ich ustawić aby na luzie były np 900-850. Posiadam instalacje LPG I gen, samochód to renault megane coupe 1.6e v8. Bardzo proszę was o pomoc, bo już nie wiem sam co mam robić. Wszystko co mogłem wymieniłem po za parownikiem i problem nadal jest. Pozdrawiam Edytowane 24 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booyaka Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Powinna pomóc regulacja, chociaż nigdy żaden silnik nie będzie chodził idealnie, jak jest zimny na LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie nadszedł właśnie kres reduktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi