ate90 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Witam, kupiłem swoje 1 auto w zyciu, tanie za 3000 megane 1, silnik i wszystko chodziło elegancko, nic nie pukało pod spodem. Wiec problem: musiałem wymienic tarcze i klocki, filtry, itp. Po ustawieniu zbieżności, mam problem, wszystkie pieniadze wydałęm, więc pisze tu. Kiedy ruszam na 1 i 2 biegu przy puszczaniu sprzegła puka mi coś pod autem, troche bardziej jak skrecam w prawo. Pukanie ustepuje jak wciskam sprzeglo. Duzo mniej, wrecz wcale nie stuka nic na wyzszych biegach. Sprzegło na "sucho" nic nie chrubocze, wydaje mi sie ze chodzi Ok, skrzynia była wymieniona, czy to moze byc jej wina, brak płynu do niej? Kiedy jade ponierownosciach nie ma tego dzwieku, nie wiem czy to wina mechanika czy po prostu wiek daje o sobie znac, wiem ze nie da sie tak zdiagnozowac, ale co to moze byc. dzieki, wiem ze nie am co sie spodziewac po 16 letnim aucie, ale wiecie moje 1 auto, pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.17 Zabrania się multipostowania Aston76 Edytowane 24 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Może któraś poduszka silnika wyzionęła ducha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jak puka przy skręcie, to może to być przegub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ate90 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Przegub był wymieniany, a gdzie ta poduszka cała? pod autem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Są trzy poduszki jeśli dobrze pamiętam: dwie przy silniku i trzecia przy skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Aby sprawdzić poduszki proponuję Ci odpalić samochód, zaciągnąć ręczny porządnie i próbować ruszyć. Próbujesz ruszyć i wciskasz sprzęgło, znów ruszasz i wciskasz, taką bujankę robisz, jak usłyszysz to pukanie to może być któraś z poduszek. Wtedy najlepiej weź kogoś do pomocy i niech nasłuchuje gdzie puka. Pawel ma racje, są 3 poduszki w tym samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ate90 Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Dziękuje Bardzo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi