Werderaner Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Witam, W dniu wczorajszym miałem krótką trasę (ok. 10 km). W połowie drogi zaniepokoiło mnie to, że wycieraczki dziwnie wolno zaczęły chodzić. Podobnie było z elektrycznym opuszczaniem szyb. Wróciłem do domu. Za godzinę miałem raz jeszcze jechać ale po odpaleniu megi zaczęła ni z tego ni z owego chodzić jak traktor. Trzęsie się buda, dźwignia zmiany biegów też. Czuć benzynę. Przeczyszczone cewki- 4 x Denso. Akumulator doładowany- napięcie spoczynkowe 12.6. Czyżby cewki poszły się "kochać"? A jeżeli nie to, to co? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam. Edytowane 30 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Wykręć świece i zobacz, czy wszystkie wyglądają tak samo (tylko nie pomieszaj, żebyś wiedział skąd były wykręcone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werderaner Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, Dwie świece były czarne.Wymieniłem cały komplet na nowe, bo już swoje miały "nalatane".Ale to nie była przyczyna awarii. Poszło koło pasowe wału. Trafiłem wcześniej na mechanika partacza, który pompę wody umieścił na silikonie...A dramatu dopełniła poduszka silnika skręcona dwiema śrubami... Wibracje silnika w połączeniu z brakiem amortyzacji i problem gotowy... Przy okazji wymieniony rozrząd. Cewki tak jak mówiłem ok. Silnik inaczej pracuje. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Werderaner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Po jakichś 5 tyś km sprawdź ponownie te świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi