kmatrix Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Mam pytanie odnośnie dwumasy, jakie są objawy zepsutego sprzęgła i koszt takiej naprawy? U mnie słychać z obudowy jakby małe blaszki uderzały o jakiś metal czy to są pierwsze objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 To jest jeden z pierwszych objawów. Masz wersję z dwumasą? Bo nie wszystkie te auta ją mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmatrix Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Po nr VIN w ASO, coś też podpowie moc silnika i rocznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmatrix Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jaki może być koszt tej naprawy dwumasy? Ile można jeździć na zepsutym sprzęgle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jaki może być koszt tej naprawy dwumasy? Nie podałeś żadnych dokładniejszych danych auta, więc ciężko powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) A ja już w końcu nie wiem czy mam dwumasę czy nie , ktoś to może potwierdzić. Bo moje sprzęgło bierze praktycznie przy samiutkim końcu tzn. jak prawie pedał jest już zwolniony praktycznie dwa centymetry od końca jego skoku. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez buli1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Napiszesz w końcu jakieś dane dotyczące auta, żeby można Ci było pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Papuga megane II sedan ,2.0 16v Rok prod. 2004 rejestracja 03.03.2004 VIN FV1LM0U... Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 6 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Przy tym przebiegu dwumasa już pewnie nadaje się do wymiany, koszt ok. 1200-1700 zł. Do tego kompletne sprzęgło ok. 500-650 zł, ale tu musisz uważać, bo są dwa typy, warto by było najpierw w ASO po VINie poznać nr oryginały do twojego auta. Warto by było też wymienić wysprzęglik, bo robota ta sama, a może już być w kiepskim stanie, koszt ok. 200-300 zł. Łączny koszt części 1900-2650 zł i do tego jeszcze niestety robocizna. Jeżeli dwumasa jest sprawna, to można zaryzykować poskładanie całego kompletu wraz z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehehe020 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Ja wymienialem tydzien temu sprzeglo i po rozlozeniu okazalo sie ze dwu masa do wymiany i kupilem na szrocie komplet za 600zł tarcza calkiem calkiem z dociskiem i dwumasa. Jesli sie porwiesz na cos takiego to patrz na stan dwumasy, czy odbija i czy nie ma luzow. Mnie wszystko razem z wysprzeglikiem kosztowalo 1200zl z robocizna. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 6 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmatrix Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 A czyli można założyć używkę ,bo patrzyłem na allegro to zestaw LUKa 2650zł więc trochę drogo. Dane mojego auto masz obok mojego profilu mam 179 tys przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Ja ze względu na koszty robocizny, które w tym przypadku wynoszą 500- 600pln, (wiem bo niedawno wymieniałem komplet Valeo). Nie ryzykowałbym używki, no chyba że auto na sprzedaż, albo kasy brak, ale jak to się mówi biednego nie stać na tanie rzeczy. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 A czyli można założyć używkę ,bo patrzyłem na allegro to zestaw LUKa 2650zł więc trochę drogo. Już sprawdziłeś, że masz dwumasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmatrix Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 A czy można sprawdzić to na necie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi