Frorling Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, to moj pierwszy post na forum wiec prosze o wyrozumiałość. Od tygodnia jestem wlascicielem renault megane grandtour 1,2 Tce, obecnie przejechane 600 km. Wszystko pieknie ladnie smiga i jest tylko jedna rzecz, ktora mnie irytuje. Przy kazdym przyspieszeniu slychac taki szum albo swist. Nie sadze zeby byla to turbina bo na biegu jalowym jak dodaje gazu tego dzwieku nie ma. Moze jakas uszczelka w szybie, moze klocek delikatnie trze o tarcze. Nie wiem moze ten typ po prostu tak ma. Czy ktos ma moze jakies doswiadczenie w tej kwestii? Nie chcialbym jechac do ASO od razu i robić z siebie debila :) Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 6 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Hej. Ja podobne wrażenia mam po założeniu nowych opon, na starych, już wytartych, tego nie było. Może tu tkwi tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frorling Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Hej, posiedziałem jeszcze w aucie i przegrzałem na biegu jałowym. Jak się bardziej wsłuchać to ten dźwięk też występuje - w takim razie to turbina i chyba taki jej urok. To moje pierwsze auto z turbo więc nie jestem ekspertem. Dodałem nagranie Nagranie Najlepiej słychać od 0:25 do 0:35 przy przyspieszaniu. Już nie wiem czy mam z tym do ASO iść czy po prostu mi na mózg padło od posiadania nowego auta... Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Frorling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMaku Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 I wyjaśniło się co to były za świsty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi