turtur Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam, mam pytanie - w którym miejscu na poniższych zdjęciach znajduję się (określony w przepisach) początek skrzyżowania? Szukam w internecie (może za słabo) i nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Pytam, bo dostałem mandat od SM za "parkowanie w odległości mniejszej niż 10 m od skrzyżowania). Dodam, że jest to skrzyżowanie Konopackiej i Wileńskiej w Warszawie. Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Mnie dawno temu na kursie uczyli, że nie wolno parkować 10 m od skrzyżowania a skrzyżowanie zaczynało się od miejsca gdzie krawężnik z linii prostej zaczynał przechodzić w łuk. Czyli 10 m od początku łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Pan ze Skody też stoi mandatowo ;) Zresztą tu jest w miare łatwo to obliczyć, bo jest przejście dla pieszych, więc teoretycznie najlepiej stać 10 m od tego przejścia i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi