l_ukasz Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 mieszala5, nie podłączają. Musisz zapłacić ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joami Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ASO DA-KO Kozubal Gorzów Wlkp. Postanowiłem jak Wy zainwestować w ASO 18 PLN Obsługa ok (zaproponowali kawke lub herbatke - nie skorzystałem) Auto miało byc gotowe za ponad godzinę - nie czekałem poszedłem połazić więc nie wiem co tak naprawdę robili Stwierdzili źle skrecony sworzeń wahacza (nie proponowli naprawy) a reszta ok- dostałem Asistance bez końca ( nie tłumaczyli na co to jest??) A tak naprawdę to opony przód do wymiany - napisali ok, oraz kapie olej zze skrzyni biegów tam gdzie jest połączony z lewarkiem do zmiany!!! ( mam osłone pod silnikiem mechanikowi chyba sie nie chciało odkrecac w przerwie długiego weekendu Ogólnie warto było - ze względu na sworzeń, a przegląd zrobili za 17,57 jakaś promocja widocznie była! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armog Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 W środę i ja jadę się przebadać - ASO Lubliniec. Po powrocie napiszę co panowie stwierdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Jak wygląda Asisstance Czy to jest osobna kartka czy coś innego :( :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Tak osobna biala waska kartka z napisem Assistance bez konca na gorze a pozniej numery nadwozia i rozne dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzykad Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Witam! Ja dzisiaj byłem na przeglądzie w Głogowie. Sympatyczna obsługa. Poproszono aby sobie obejrzał sprawdzenie. Przegląd objął hamulce, amortyzatory, zawieszenie, układ kierowniczy, światła. Zostałem dokładnie poinformowany o stanie samochodu. U mnie luźny jest sworzeń wahacza i mokry zbiornik paliwa. Sworzeń, guma i robocizna w serwisie kosztuje 350zł a u mechanika z 35zł ale z gorszych materiałów. No ale na rok dwa starczy i znów wymiana. Jak usunę usterki to... dostanę Assisance!! W piątek mam już umówionego mechanika i po naprawie podjadę do ASO. Podstawą Assisance jest to, że auto musi przejść wzorowo przegląd. Jak widać nie w każdym serwisie tak się przykładają do przeglądów. Naprawdę warto jechać i za 18zł sprawdzić czy jeździmy bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Podstawą Assisance jest to, że auto musi przejść wzorowo przegląd. Nie zawsze... Ja mam do naglej naprawy sworznie i koncowki drązkow i Assistance dostalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Ja umówiłem się do Renault Głąb w Dąbrowie Górniczej na piątek. Zobaczymy co to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Nie zawsze... myślę że to zależy od ASO i ich podejścia do tematu, u mnie stwierdzono że akumulator ma za małą pojemność i nie dostałem. Niech mi ktos odpowie jaki wpływ na bezpieczeństwo ma mała pojemność akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Ja właśnie wróciłem z ASO na Al. Jerozolimskiej w Warszawie i jestem niezadowolony z usługi jaką mi zaserowoano. Po pierwsze nie mogłem być przy przeglądzie, ale i tak poszedłem bo byłem ciekaw co i jak. Podszedłem po ok 10 min trwania przeglądu i gdy podchodziłem do samochodu to tak jakbym przerwał nie przegląd a pogaduche serwiasnta z kolegą - na pytanie czy mogę poobserwować powiedział, że mogę "jeżeli muszę":( Zajrzał pod maskę coś tam obejrzał, podniósł samochód posprawdzał koła, tarcze i klocki, ciśnienie w kole i tyle. Miałem problem z reflektorem i byłem ciekaw czy to zauważy, naprawi czy chociaż mi to powie, niestety nic z tego .Cały przegląd trwać miał ok 1 godziny, trwał 15 min, ale na odbiór owszem czekałem przeszło godzinę. Pan w BOK przeczytał mi listę co jest ok a na co należałoby zwrócić uwagę i jak usłyszałem, że oświetlenie zew. jest ok to się zaśmiałem i poprosiłem abyśmy podeszli do samochodu. Problem dotyczył jednego reflektoru w którym poluzowała się żarówka, nie była stabilnie osadzona i nie świeciła tak jak powinna ( było to bardzo widoczne z zewnątrz). Pan z Bok trochę zawstydzony sytuacją wezwał kogoś z serwisu, który zamontował właściwie żarówkę. Finał całej historii jest taki, że: - asistance nie dostałem:) - na szczęście mam AC - przeglądu tego traktował poważnie nie będę, bo co można sprawdzić w 15 min? - ASO na Jerozolimskich będę omijał, ooooj szeroko :) - za ustawienie reklektoru zabuliłem 50 zł z groszami :) Tak się zastanawiam jak liczyć te 18 pkt? Koło + tarcze + klocki + ciśnienie = 4 pkt * 4 koła to już 16 pkt:) Akcja ogólnie jest bardzo fajna, ale niestety czasami nie trafi się właściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ostatnio coś mi się obiło w radiu po uszach że w toyotach też mają taki przegląd teraz w promocji letniej aby sprawdzić auto przed wakacjami ale tam koszt to 90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peruka Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Witam dzisiaj bylem na tym przegladzie za 18 zł. i wydaje mi sie ze lepiej bym zrobil kupujac 9 browarów za ta kase. Przeglad obejmuje: -kontrola swiatel, oswietlenia wewnatrz kajuty -piora wycieraczek,stan plyów spryskiwaczy -kontrola szyb i lusterek -kontrola akumulatora -kontrola przewodow zaplonowych -luzy ukladu zawieszenia -klocki hamulcowe -poziom plynu w ukladzie wspomagania -kontrola wizualna amorków -kont. stanu pasków klinowych -uklad wydechowy -plyn chlodzenia -kontrola cisnienia w ogumieniu -zuzycie opon -kontrola powloki lakierniczej Caly przeglad trwa ok.15 minut lacznie z wpisywaniem ewentualnych usterek do swiadectwa kontroli pojazdu. Mysle ze kazdy normalny kierowca jest w stanie wizualnie okreslic stan powloki lakierniczej,plynow chlodniczych jak i tych do wspomagania. Stan ogumienia, oswietlenia itp. tak jak napisalem wyzej. Biedniejszy o 18 zł. ale dostalem od nich assistance, ktore obejmuje holowanie pojazdu do najblizszej ASO Renault w przypadku przebiacia wiecej niz jednej opony i jeszcze jakies tam duperele. Zdecydowanie NIE POLECAM !!! Nastepnym razem sam sobie go bede ogladal popijajac Browarka. Przeglad robilem w ASO Świdnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armog Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 I po przeglądzie ASO w Lublińcu. 18 na 18 plus Assisance - ale czego można było się spodziewać autko jeszcze na ostatkach gwarancji. :-( Miła obsługa, oczywiście kawa, herbata i książeczka do malowania z kredkami dla dzieciaka :( Czas ok. 40 min. Pozytywy: - spokojne sumienie przed wyjazdem na wakacje, - naprawa czujnika w drzwiach - to poza zakresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszala5 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam! Ja tam jestem zadowolony i nie rozumiem niektorych narzekajacych na wydatek 18 zeta! Sam fakt ze dolali mi 0,5 plynu do chlodnicy to juz jakis zysk! Pozatym wiem ze musze sie przymierzyc do drazkow kierowniczych i lacznik stabilizatoraz jednej strony!Co takze najwazniejsze potwierdzili ze łożyska na macpersonach sa powodem strzelania mojej kierownicy! Jestem zadowolony z przegladu za 18pln w Renault Dzieciolowski w Jeleniej Gorze! Pewnie juz dlugo tam nie zajze ale warto bylo! Pozdrawiam! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Pewnie juz dlugo tam nie zajze Na jesień, kolejna akcja będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi