jeicam Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam wszystkich, mam problem z Renault Megane 1.6 8v 96r., wsiadłem w samochód podjechałem pod sklep, zgasiłem auto, wróciłem ze sklepu i juz nie zapalił. Iskra jest, pompka paliwa pompuje, iskra jest, rozrząd w porządku, paliwo do chodzi do wtryskiwaczy, lecz nie wiem czy wtryskiwacze przepuszczają je dalej. Silnik kręci i czasami tylko załapie tak jak by miał ochote zapalić. Po kilkunastu próbach zapalnie silnik zapalił, lecz po kolejnych kilku próbach znowu przestał zapalać. Po nalaniu benzyny na tłoki też tylko załapał, na ''plaka'' też ledwo co się odezwał. Podejrzewam jeszcze czujnik położenia wału, lecz czekam aż go sprowadzą. Dioda od immo gaśnie. Może macie jakieś pomysły co jeszcze może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraft1 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Podejrzewam również czujnik położenia wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeicam Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Sprawdziłem jego opór i wynosi 200, czyli jest w dolnej granicy normy, czy może być uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ja przerabiałem uszkodzenie tego czujnika parę miesięcy temu to wyglądało to tak, że przy kręceniu szła jedna iskra i na tym koniec, potem już nie. Skoro u Ciebie iskra jest cały czas to może to nie być wina czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeicam Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 To co jeszcze mogę podejrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxu1991 Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Silnik krokowy i czujnik podciśnienia oraz jego wężyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi