piotrek104 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam wszystkich forumowiczów, Ostatnio zauważyłem dziwny dźwięk dochodzący z komory silnika z lewej strony. konkrety: W mojej Megi mam silnik 1,9 dci i przelot 250K km., po dodaniu gazu na biegu jałowym w okolice obrotów silnika 2500, i puszczeniu pedału przyspieszenia jest słyszalny odgłos-szum jakby rozpędzone łożysko (lub coś innego), tarło o coś metalowego. Dodam, że przy wciśniętym lub puszczonym sprzęgle objaw jest taki sam. Autko normalnie przyspiesza ( jak na 130 KM). Na zimnym silniku jest to słabo słyszalne, lecz po nabraniu temperatury jest głośniejsze. Zwracam się z prośbą do kolegów, aby sprawdzili w swoich autkach, czy maja taki objaw. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Lewa, czyli od strony kierowcy ? U siebie nic podobnego nie słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi