coach Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam wszystkich Co może być powodem samoczynnego zaświecania się oświetlenia wnetrza samochodu w czasie gdy jest on zamknięty i po otwarciu i zamknięciu samochodu oświetlenie dalej się świeci gsnie tylko wtedy gdy przekręci się kluczyk w stacyjce w pozycje zapłonu lecz po wyłonczeniu zapłonu oświetlenie znów się oświeca i po zamknięciu samochodu dalej się świeci i nie gaśnie (ta usterka dzieje się tylko wtedy gdy pada deszcz). Dane autka: Megane coupe 1996r. 1.6 90KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 (ta usterka dzieje się tylko wtedy gdy pada deszcz) Skoro w deszcz to klasyczne zwarcie, teraz tylko trzeba poszukać gdzie. Czy krańcówka któraś czy coś gorszego. Na początek (domowym sposobem) rozpnij wszystkie krańcówki (bagażnika też) i wpinaj po jednej próbując oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Krańcówki już sprawdzałem są sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Mam dokładnie to samo. Samochód zamknięty pilotem, a oświetlenie działa. Po jakimś czasie lampka sama zgaśnie. Jak przekręcam kluczyk do zapłonu, to gaśnie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rjan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam wszystkich! mam problem z oświetleniem wnętrza w megane coupe 1996. Zawsze jak zamykałem ją, wraz z zatrzaśnięciem centralnego zamka gasło oświetlenie wnętrza. Pewnego razu nie zgasło, przestało gasnąć też po uruchomieniu silnika. Na razie wyjąłem żarówkę żeby nie rozładowała akumulatora, ale przyszła pora żeby to naprawić, stąd pytanie. Jaki moduł odpowiada za czasowe wyłączanie i ściemnianie oświetlenia i gdzie go szukać? Piszemy w istniejących. Scaliłem ostatni raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 a może czujnik przy drzwiach Ci siadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rjan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Sprawdzę, ale wydaje mi się, że wcześniej nawet przy otwartych drzwiach po pewnym czasie to światło gasło, a teraz świeci do rozładowania akumulatora. Niemniej dziękuję za sugestię, nie brałem jej dotąd pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Jaki moduł odpowiada za czasowe wyłączanie i ściemnianie oświetlenia i gdzie go szukać? To urządzenie to Ściemniacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi