arturo7 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam szanownych Forumowiczów. Mam dziwny problem ze swoim scenikiem: W momencie ruszania słychać cykliczne, głuche stukanie z przodu samochodu, coś jakby przegub. Stukanie mija po kilku sekundach lub gdy pociągnę kierownicą w którąś stronę. Dodatkowo na nadwozie przenoszą się drgania od silnika, ale tylko trochę... nie ma jeszcze tragedii. I teraz moje pytanie: czy poduszka pod silnikiem, ta po prawej może być tego przyczyną? Poduszka ta ma spory luz, czy to jest normalne? Nagrałem filmik telefonem, proszę o podpowiedź, czy u Was ta poduszka też ma taki luz? czy do wymiany się kwalifikuje? Filmik poniżej. Samochód to Scenic II 2005r, silnik 1,6 16V 113KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Poduszka chyba się lekko zużyła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo7 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz => Paweł: Ale w Twoim sceniku nie buja się tak silnik? Sztywniej stoi? Mam ten problem, że nie mam porównania. A czy ta poducha będzie dobra? http://allegro.pl/poduszka-silnika-megane-scenic-2-ii-1-4-1-6-16v-pr-i5033757817.html Czy lepiej firmową, 2x droższą? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tą to tylko Hutchinsona!!! Ta z linka to jakiś zamiennik a zdjęcie dla zmyłki zrobione na pudełku w jakich pakowane są części reno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam Meganki i w nich się siniki tak nie telepią, a tutaj naprawdę mocno lata. Jeżeli jest uszkodzona górna poduszka, to najlepiej wymienić komplet. Niestety pozostałe bardzo mocno obrywają jak górna jest uszkodzona. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi