MrTea Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Znowu nachodzą mnie myśli o sprzedaniu scenica i kupnie czegoś mniejszego, po kiego mi minivan skoro wszędzie jeżdżę sam a założenie rodziny to bardzo daleka perspektywa... Ze sprzedażą nie będę miał raczej problemów bo i mój mechanik byłby chętny i ew. kolega ale to i tak kwestia września bo musze pare zloty jeszcze odłozyć... Szukałbym czegoś o mocy 130-160km.. Jeśli benzyna to oczywiście LPG zostało by zamontowane.. Roczniki od 97 w górę . . . Jakie mielibyście propozycje? Myślę min. nad: Audi a3, Almera gti, Ibiza-cordoba tdi (do tego na stracie wirus), civic vti.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Eeee,nie no !!!! Renault i tylko renault !!! :P A może megane z najmocniejszym silniczkiem !!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Miałem już dwa francuzy teraz pora zasmakować innej kuchni :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 A może takie coś? : http://moto.allegro.pl/item346583265_piekn...full_opcja.html :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 no to powiem tak kierujac sie Twoimi typami; a3-znaczna wiekszosc jest w dieslach-i to nie jest głupia opcja, ale zwykle maja duze przebiegi almera gti-fajne auto, jedno z moich ulubionych i bardzo wytrzymałe, ale........silnik gti czyli wolnossacy 143 km jest uz stary i lubi popic (był montowany już w sunny gti) a inną sprawa jest to że mało jest tych aut w dobrym stanie w PL, osatnio patrzyłem na automobile.de i autoscout.de na te auta, bo sam sie nad czyms rozglądałem i widze że w enerdowie kwestia wyboru jest dużo lepsza. ibiza/cordoba- 95% aut w PL w dieslach dostepnych w sprzedazy jest z helmutowni=wieksze ryzyko zaukupu od handlarza/spekluatora, wiec również pozostaje kwestia wybrania sie do eerdowa. Polecam silniczek 1,9 tdi 110km, (czyli wersje m.in. EVO) ktory jest bardzo wytrzymały (bardziej niz 90 i 130 km). W seatach bardzo fajna jest skrzynia biegów-bardzo dokładna w stosunku do megane (podwieszanych), ale czesto sie pzuje (sypnęła sie m.in. mojej kolezance) civic vti-rozumiem ze interesuje Cię silnik 160km, to niestety-nie ma tego duzo u nas, a to co jest to niestety upalanie i strzały ze sprzegła rajdowców-małolatów. Jak sie uprzesz na cifa to rozgladnij sie za fajniutka wresja aerodeck 2,0 170km, ktore maja inna bude (nie taką jak "zaby" - mam nadzieje ze wiesz, ze Honda produkuje równolegle 2 rozne modele pod jedna nazwa Civic (przynajmniej od strony deasignu). wybor nalezy do Ciebie..ja bym poszedł w to co najlepsze w światowej motoryzacji czyli japońską technologie z lat 90'atych i wbrał sie do helmutowni zakupic almere gti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o japońce to Civic o którym mówisz to wersja produkowana w anglii .. fajne auta mój kumpel ma taka z silnikiem vtec-e 115KM i nie jest zle.. a wersja o której mówisz to 1.8VTI 170KM.. Podobno daje radę ale jest bardzo mało aut bez dzwona... Almerą śmiga mój brat z tym że ma on najslabsza wersje 1.4 75KM ale pełen szacunek dla zawieszenia które jest super.. Może by poszukać jakiejś primery GTI.. ale to już większa buda... Z ibiza po FL w 99r. mam złe wspomnienia bo taie autko było wcześniej szukane i po miesiącu szukania i sporej ilości przejechanych km temat został odpuszczony.. Ale jedno trzeba przyznać .. silniczek 110KM w tej małej budzie wciskał w fotel :P))) Co do Alfy... strasznie tracą na wartości i jakoś włoska myśl techniczna mnie nie przekonuje.. :P Co do szwabów.. to zdecydowanie największa jest podaż a3 i golfów.. głownie klekoty.. z jednej strony ok.. zawsze można wgrać inny program na większą moc ale tak jak piszesz.. przebiegi... Fajnie sie prezentuje s40 w wersji T4.. jest czym jechać .. ale podobno jak coś nawali to kaplica dla portfela.. Cóż.. mam jeszcze troche czasu ... poczytam, popatrze na giełdach i zobaczymy co i jak... A co sądzicie o Fordzie Focus 2.0 16V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 ja też sie podłącze do tematu :P Pytanie moje również o Focusa, ale także Skode Octavie, jezdzil ktos czymś takim ?:P) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Pytanie moje również o Focusa Mogę z czystym sumieniem polecić. Mam 1.6 z 99 roku. 250tyś km i nic, powtarzam nic się z nim nie dzieje. Super wykonanie, w środku po prostu miód. No i najważniejsze, żadne auto w tej klasie (nawet te najnowsze) nie prowadzi się tak dobrze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Fokus ma problemy z korozją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 I gdyby nie te ohydne światła z tyłu ;-) Jak mniejsze to clio :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 mniejsze to clio a jak jeszcze mniejsze to Twingo z silnikiem 1,2 16V (niejeden właściciel BMW 3 się zdziwi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 I gdyby nie te ohydne światła z tyłu Ja mam kombi :P Fokus ma problemy z korozją. Niewielkie, przynajmniej w moim przypadku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jak mniejsze to clio :P Miałem już clio :P Co prawda bylo to clio 1 ph1 ale sztuka jest zaliczona :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ja się też patrzę na to troszkę inaczej. Jeśli koszta za km i utrzymanie są porównywalne to ja mogę śmigać nawet autobusem i tylko powietrze wozić, za to bezpieczniej się czuję niżli w małym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 może coś z silnikiem 1.8T już kiedyś o nim pisałem super silnik i jest w wielu budach golfy a3 leon ibiza i inne. Co do diesli w tej cenie ciężko żeby miał mały przebieg poza tym benzyniaka kupisz młodszego lub w lepszym stanie. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5004892 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi