bigos11 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Kupiłem sobie czujniki parkowania. Chciałbym je zamontować, ale mam mały kłopot. Renault Megane I rocznik 2001 hatchback W jaki sposób powinienem podłączyć te dwa przewody do zasilania (czerwony i czarny). W którym dokładnie miejscu powinienem to zrobić w samochodzie? Zdjęcia: Edytowane 18 Czerwca 2016 przez bigos11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Centralke zamontowałem w pobliżu tylnej prawej lampy.Miernikiem uniwersalnym znajdź napięcie 12V od światła cofania,i tam podłącz czerwony kabelek.Czarny do masy i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos11 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź! Mam prośbę, jeśli znajdziesz chwilkę. Opisałbyś dokładniej jak powinien to podłączyć? W sensie krok po kroku, bo jestem trochę zielony w temacie, a Twoja wiedza będzie na pewno przydatna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi