sliwa1 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam szanownych forumowiczów! Niedawno sprowadziłem megankę II z Holandii. Auto obecnie stoi na holenderskich tablicach zjazdowych (białe tło, czarne literki). Na dniach chciałem ją zarejestrować i zalegalizować butle LPG ale niestety nie uda mi się tego ogarnąć w tym tygodniu :( W związku z tym mam pytanie, jak długo mogę w Polsce poruszać się na tych tablicach po Polsce? Wiem, że w Holandii jest termin 14 dni, a jak sprawy z ważnością mają się w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Chyba do 30 dni po zakupie auta. Potem jakieś tam są kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa1 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Oki, dzięki :) Mam jeszcze jedno pytanie w imieniu kumpla, tak właściwie z ciekawości mojej i jego. Swój obecny samochód kupił kilka miesięcy temu w Polsce, wykupił OC i po czasie przeprowadził się do Holandii, gdzie go przerejestrował na holenderskie tablice i wykupił odpowiednie ubezpieczenie. Polskie OC jest jeszcze ważne przez 2 miesiące (widnieje na nim tylko numer VIN, nie ma numeru rejestracyjnego, czemu - nie wiem, nie wnikałem). Czy podczas kontroli policji w Polsce i okazaniu polskiego OC policja mogłaby uznać takie OC za nieważne i żądać okazania ubezpieczenia z kraju obecnej rejestracji, czy nie ma to większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Chcesz mieć kłopoty, po posługuj się sfałszowanym OC. A w razie kolizji lub wypadku to kłopoty masz murowane, bo w systemach ubezpieczycieli na bank jest numer rejestracyjny auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi