CaG0 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam, mam do Was pytanie. Mianowicie muszę wymienić przeguby (oba w z jednej strony) i stwierdziłem że taniej będzie kupić używaną kompletną półoś. Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu poza stanem osłonek? I czy ktoś może wie ile zębów ma mieć od strony koła bo znalazłem dwie różne informacje 21 lub 23 oraz czy półoś od modelu z ABS i/lub automatu będzie pasować do mojego modelu w manualu bez ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Wczoraj wymieniałem prawą półoś (walnięty przegub zewn.). Ja nie wiem czy jest sens kupować używaną półoś. U mnie mechanik kupił nową w sklepie- cena 300 zł. Czy jest aż taka różnica finansowa by ryzykować? Jeśli chodzi o typ, ja bym się nie podjął w ciemno kupić bez wcześniejszych oględzin starej półosi, gdyż podobno były różnego typu montowane nawet w obrębie auta z jednym rodzajem silnika. Edytowane 27 Września 2016 przez onifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi