aaalata Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Czołem. Ze względu na to, że jestem nowy na forum proszę o wyrozumiałość. Mam 2 pytanka - dotyczy meganki jedynki z 2002 roku. Auto jest wyposażone w fabryczne radio cd, ze sterowaniem radia przy kierownicy i wyświetlaniem informacji (fale, numer utworu z CD) na tym centralnym wyświetlaczu nad radiem i kratkami wentylacyjnymi. Na tym wyświetlaczu wyświetla się też godzina (zegar). 1) W/w wyświetlacz nie jest u mnie w ogóle podświetlony. W dzień widzę, że poprawne informacje są na nim podane (trochę jak na zegarku elektronicznym bez podświetlenia), ale widać je bardzo słabo. W nocy nic nie widać. Czy to podświetlenie gdzieś się reguluje? Czy to wyświetlacz jest uszkodzony? Co z tym robić dalej? 2) W poprzednich samochodach radio wyłączało mi się wraz z wyłączeniem stacyjki (i wyciągnięciem kluczyka). W renówce radio gra nawet po wyciągnięciu kluczyka i zamknięciu samochodu i po jakimś czasie się wyłącza (co bardzo mi się podoba). Ale podczas jazdy, co jakiś czas (co 20-30 minut może) słychać "piknięcie" i muszę wtedy wcisnąć przycisk power (włącznik radia), jeżeli nie wcisnę radio wkrótce wyłącza się. Podejrzewam, że jest to jakiś patent typu - jak nikt nie słucha, to wyłącza się radio (żeby na postoju, bez ładowania nie wyczerpać akumulatora). Ale podczas jazdy? Tak to ma działać? Dzięki, Wojtek Edytowane 13 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Kolego nie podałeś modelu radia ale po modelu samochodu wnoszę że jest to Tunerlist. Regulacja podświetlenia radia/wyświetlacza chodzi razem z podświetlaniem zegarów. Wyświetlacza ściemnia się też jak włączasz światła. Tu masz jak dostać się do wyświetlacza ->LINK Co do dźwięków radia to można zmienić to w ustawieniach, tu masz jak dostać się do ukrytego menu -> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeryy3 Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Włącz radio po odpaleniu silnika,wyjdzie z tryby zabezpieczenia akumulatora przed rozładowaniem i będzie włączać i wyłączać się razem ze stacyjką.Zniknie problem 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi