pawelb5913 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Witam. Odkryłem nie miłe zjawisko w mojej Lagunie I ph II . Tapicerka z przodu pod wycieraczką od strony pasażera - cała mokra. Wyciągnąłem tapicerkę i zacząłem szukać przyczyny. Okazało się że cieknie z klimatyzacji. Proceder już trochę trwał bo jak widać jest korozja niestety. Na zdjęciu widać rurkę (przewód od klimatyzacji/wentylacji) z którego kapie woda. Jest tam gumowa uszczelka która nie spełnia widocznie swojego zadania. Teraz moje pytanie. Jak to rozebrać żeby to uszczelnić i czym to uszczelnić. Pomóżcie Edytowane 13 Września 2016 przez pawelb5913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotratak Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Witam, na podstawie swoich doświadczeń z Megane II, proponuję sprawdzić najpierw drożność otworów odprowadzających wodę z podszybia. W moim przypadku brak odprowadzania wody spod przedniej szyby powodowało, że podczas opadów deszczu, wlewała się ona do otworów wentylacyjnych i zbierała się w podłodze pasażera. Edytowane 14 Września 2016 przez piotratak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanjarek Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Sprawdź drożność odpływu z klimatyzacji. Ciężko się tam dostać, bo jest ukryta pod osłoną wydechu (ta aluminiowa blacha) ale jak masz zwinne palce i w miarę małe ręce, to po odpięciu 4 mocowań osłony można wyczuć gumową rurkę na końcu której jest gumowa klapka. U mnie powódź była właśnie przez ten odpływ. Jak się tam dostałem to wystarczyło złapać za końcówkę i polała się woda. Ja oderwałem klapkę i mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hosse Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Witam, na podstawie swoich doświadczeń z Megane II, proponuję sprawdzić najpierw drożność otworów odprowadzających wodę z podszybia. W moim przypadku brak odprowadzania wody spod przedniej szyby powodowało, że podczas opadów deszczu, wlewała się ona do otworów wentylacyjnych i zbierała się w podłodze pasażera. A pamiętasz w Megane II dokąd dochodzą te odpływy (tzn. Gdzie mają ujście) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1965 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 W większości aut woda z podszybia jest odprowadzana wężami do nadkoli przednich. Po zdjęciu plastikowej osłony nadkola można zauważyć gruby czarny wąż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi