uwo1995 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam jestem nowy tutaj Jestem posiadaczem meganki i od tygodnia walcze z rozrusznikiem 3 na 4 sprawdzane były sprawne chodz nie dawały rezultatu. Piewszy włozony odpalał normalnie do momentu az termostat sie zawiesil i zalał cały silnik ciecza. Po osuszeniu całego sytemu zapłonowego i przekreceniu kluczyka słychac pompe i pracujacy rozrusznik (jest tylko pykniecie) a auto zamarło na amen nic nie słychac kontrolki nie przygasaja a akumulator jest nowy. co to moze byc ktos sie z tym spotkał? Dzieki za pomoc Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi 5.17 Zabrania się multipostowania Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 27 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Bezpieczniki do sprawdzenia w podszybiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uwo1995 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) sprawdzeSprawdzę to i dam odpowiedz odpowiedź Dodano: 28 wrz 2016 - 13:51 niestety sprawdziłem te bezpieczniki były co prawda zaśniedziałe wyczyściłem i nic nie pomogło to samo tylko pyk i cisza Połączono Panowie potrzebuje porady, zalany silnik cieczą po zagotowaniu i słychać tylko pyk. Po oględzinach i sprawdzeniu bezpieczników w podszybiu wszystko było ok wyczyszczone. Zauważałem, że padł bezpiecznik koło klemy "+"' nigdzie nie mogę tego dostać, więc postanowiłem sprawdzić na krótko czy to ten problem. No ale niestety nadal cisza a ponad to nie słychać rozrusznika, co dalej. Ma ktoś pomysł?? Edytowane 28 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Po pierwsze pisz o tym w jednym wątku a nie kilku, bo się pogubimy w tym. Po drugie naładuj akumulator, może się okazać, że jest padnięty i przez to nie kręci rozrusznik. Do sprawdzenia także masa idąca na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uwo1995 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) niby tak sprawdzałem minusa a przy sprawdzeniu plusa był walnięty bezpiecznik przy klemach to nawet przy podłozenu na krótko nic sie nie dzieje a akumulator jest nowy Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem zamieszczania zdjęć na forum i do niego się stosować. Aston76 Dodano: 29 wrz 2016 - 18:11 można zamknąć inna głowka rozrusznika Dodano: 29 wrz 2016 - 18:11 można zamknąć inna głowka rozrusznika Edytowane 28 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi