KrzyGeek Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Hej! Mam problem z moją meganką (megane 1 ph2, silnik 1.6 16v, rok 2001, przepustnica elektroniczna). Podczas jazdy zapaliła się ikonka pod rezerwą i silnik wszedł na wysokie obroty. Ledwo dojechałem do domu, wyczyściłem przepustnicę (błędy kolega usunął) i przez 2 tygodnie był spokój. Jednak dziś powtórka lecz tym razem obroty po 1 były niskie, po 2 stracił na mocy (niby pracował równo ale pracował jakby na cylindrach (świece wymienione tydzień temu)) i świeciła się ta sama ikonka zamieszczona w załączniku. Na komputerze wyskoczyły mi 2 błędy: 1. Potencjometr przepustnicy - nieciągły 2. Nastawnik przepustnicy - nieciągły Przepustnicę mam elektroniczną, czy to oznacza konieczność jej wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brayanxx89 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Niekoniecznie wymianę. Woziłem się z tym problemem prawie półtora roku. Wymieniłem: cewki, świece, czujnik położenia wału, map sensor, przepustnicę, sterownik silnika, co wizyta kasowanie błędów, adaptacja przepustnicy, problem wracał co jakiś czas. Pomogła wymiana wiązki między przepustnicą, a sterownikiem na nową. Od lutego 2016 spokój. A zanim cokolwiek zaczniesz wymieniać weź odepnij wtyczkę od potencjometru przepustnicy i popraw styki, czasem może być lekka przerwa lub któryś nie łączyć i będzie wywalać błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumpalump Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Miałem podobny problem, wydałem kupe kasy na diagnostykę aż w końcu na własną rękę wymieniłem przepustnice, wszystkie problemy jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi