Xadasko Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) A więc tak założyłem subwoofer 400wrms wszystko ładnie gra, ale przygasają światła, założyłem kondensator i wtedy cuda zaczęły się dziać. Miałem masę na lampie, włączam samochód i bum. Kierunkowskaz cały czas się świeci, światła stopu nie ma, silnik ma bardzo ciężko po czym po chwili gaśnie. Na dodatek spalił się bezpiecznik od licznika i stopu. No dobra pomyślałem masa do bani i zmieniłem masę na mocowanie zawiasu od bagażnika, wymieniłem bezpieczniki masa zmieniona. A światła stopu nadal nie ma, kierunek pali się a silnik ledwo chodzi i gaśnie na dodatek śmierci paliwem, odłączyłem kondensator, wymieniłem wszystkie bezpieczniki i dobra jakoś to działa jest stop, silnik normalnie chodzi i nie świeci się cały czas stop. Moje pytanie to dlaczego tak się stało? Akumulator to 62Ah silnik 1.6 v8 90km KM sport/coupe. Proszę o pomoc bo ja już załamuje się z tym samochodem :( Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Chyba ta elektryka to jakaś wada tych meganek, u mnie też ciągle coś, jak nie wysiadł centralny z immobilizerem to światła przestały świecić, teraz dzisiaj wsiadłem do auta i nie działa zapalniczka wraz z ogrzewaniem. Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xadasko Opublikowano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Normalnie dziś miałem ochotę wsiąść i jechać z nią na złom, centralnego zamka już dawno nie mam, muszę wklepywać kod bo immobilizer, tylne szyby elektryczne też nie działają, nawiew całkowicie zgubił prąd. W środę jadę do elektryka ciekawe jakie oczy zrobi jak będzie to naprawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dzisiaj znalazłem przyczynę nie działającej zapalniczki i dmuchawy-prąd całkowicie uciekł z gniazda zapalniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 To ja chyba miałem wyjątkowe auto bo użytkowałem Megane I ponad 5 lat i ANI RAZU nie miałem problemów z elektryką, nie licząc standardowego braku masy w tylnej lampie, co zdarzało się średnio raz w roku, ale wystarczyło dogięcie styków kostki i po problemie ;) Od maja mam Megane II i od początku toczę nierówną walkę z UPC :P Uważam, że kiedyś robili jednak lepsze samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi