IceManUK Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Sprawa kart i programowania ich na forum została już kilka razy poruszona ale ja mam troszkę inną sytuację. Udało mi się za małe pieniądze zakupić 3 samochody Renault Megane 2, Laguna 2 i Clio 2 i tu zaczyna się problem gdyż są to samochody bez kart - zakupione na złomie :) - tzn karty są ale nie działają (jeden samochód raz udało się odpalić ale tylko raz megane 2) Teraz przechodząc do meritum sprawy czy jestem w stanie w własnym zakresie (zakupić sprzęt / oprogramowanie jakie ?) zaprogramować nowe karty do tych samochodów ? Znalazłem odpowiedni sprzęt do tego http://www.autokeyprog.com/ ale cena 3500 euro przerasta moje możliwości finansowe (urządzenie się wpina w port OBD2 wsadzamy kartę i 30s później już karta działa) Zastanawiałem się nad CLIPem ale z tego co czytam są potrzebne jakieś kody żeby w ogóle tego interfejsu używać do programowania kart (w necie znalazłem kilka filmów jak to robić) ale wszystkie się opierają na tym że mamy jedną kartę działającą a w moim przypadku można powiedzieć że nie posiadam karty działającej. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Nie prościej i taniej dogadać się z jakimś magikiem? Przy takiej ilości cena może być naprawdę dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManUK Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Problem polega na tym że w UK siedzę a tu ceny są jakie są a druga sprawa jak mi się to uda będę mógł polować na takie auta i coś dorobić :) dlatego mi zależy na tym żeby samemu to zrobić Dodano: 31 paź 2016 - 20:26 Może ktoś zna ten interfeis i jego możliwości ? https://www.aliexpress.com/item/FVDI-ABRITES-Commander-Full-Version-with-18-software-activated-for-VAG-for-BMW-For-Opel-For/32504674537.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Chińska kopia ma ograniczone możliwości. Nie kupuj tego bo szkoda kasy. Edytowane 8 Listopada 2016 przez TheOktik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi