Gość Magikrealista Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam, mechanik mi powiedział że lewa półoś się wyrobiła i trzeba wymieniać. Powiedział także że w tej wersji megane półoś i przegub to jedna częśc. Możecie mi powiedzieć czy nie robi mnie w konia i nie da się wymienić np samego przegubu ? (1.6 16v 107KM 2000r) <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Zasadniczo nie ma przegubów- zamienników, są tylko całe półosie i tak uznaje renault. Poł godziny i po roocie. aleee widziałem jak wymieniali same przegóby, podobierane z innych aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magikrealista Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Witam, tak się złożyło że w pękły mi osłony przegubów zewnętrznych po obu stronach i będę wymieniał obie półosie. Może ktoś podpowiedzieć czy np taka będzie pasować? https://allegro.pl/oferta/gsp-polos-lewa-renault-megane-i-scenic-i-7655421860 Może ktoś zna liczbę zębów długość itp i może podpowiedzieć. Za wszelkie info dzięki z góry pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu02 Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam, skoro półoś jest zintegrowana z przegubem(jedna część), to czemu np. na stronie renault.auto.com.pl mają w sprzedaży same przeguby? Nie dziwne? W Rzeszowie , jeździłem do kilku "mechaników", nawet tych co się niby specjalizują w autach francuskich, i patrząc na tak rzadki samochód jak Renault Megane I z 1999 r, benzyna 1.6 79kw, nie potrafili jednoznacznie stwierdzić, czy przegub jest zintegrowany z półosią. Fachowcy, nie? A co do samej półosi, to jest to nie zwykle trudna sprawa, dokupić. Wysyłałem VIn do chyba trzech, może więcej sklepów internetowy, bardzo znanych, każdy z nich podawał półoś podobną ale już wymiary inne, nie mówiąc już o cenie(od 50 do 100, różnica), i pozostaje wymontować starą, zmierzyć i wtedy zamówić. Zlecając zamówienie mechanikowi, cenę znajdzie po środku, jedynie czy to będzie na pewno ta półoś? Nie którzy z mechaników, są wręcz przekonani, że tylko oni mają internet, inni nie umieją tego sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi