harmond Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 witam mam problem z wycieraczkami. na średnim biegu nie działa pokrętło prędkości wycieraczek na biegu najwyższym podczas postoju wycieraczki nie zwalniają a z tego co wyczytałem w instrukcji to powinny czy ktoś już się z tym spotkał proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Marcin__ Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 U mnie pokrętło działa tylko na pierwszym biegu (czasowym) i reguluje czas przerwy między poszczególnymi machnięciami wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 i raczej tak powinno być bo u mnie jest tak samo jest to regulacja odstępu czasu pomiędzy wycieraniem wiec raczej nie dotyczy pozostałych biegów ciągłych. na biegu najwyższym podczas postoju wycieraczki nie zwalniają a z tego co wyczytałem w instrukcji to powinny czy ktoś już się z tym spotkał proszę o info. pewnie ci chodzi o to że podczas hamowania mają zwalniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 wycieraczki maja 4 biegi MI i MII bez czujnika: 0 - OFF 1 - przerywany z regulacja odstepow miedzy cyklami 2 - ciagly wolny (ta sama predkosc ramion co przy przerywanym, po zatrzymaniu auta, wycieraczki przechodza w tryb "1", po ruszeniu wracaja do "2") 3 - ciagly szybki (2x wieksza predkosc ramion w stosunku do trybu "2", zdaje mi sie, ze po zatrzymaniu auta, przechodza w tryb "2", ale nie ejstem pewien) MII z czujnikiem: 0 - OFF 1 - przerywany z regulacja czulosci wykrywania deszczu (automatycznie wycieraczki przechodza w tryb "0", "2" oraz "3" jesli zajdzie potrzeba, oraz wracaja do trybu "1" - pelna automatyka, wycieraczki sie kompletnie deaktywuja po wylaczeniu silnika, po ponownym rozruchu trzeba ustawic dzwignie w pozycji "0" i ponownie zadac dowolny inny tryb, by wznowic prace wycieraczek) 2 - ciagly wolny (ta sama predkosc ruchu ramion co przy przerywanym, po zatrzymaniu auta, wycieraczki przechodza w tryb "1", po ruszeniu wracaja do "2") 3 - ciagly szybki (2x wieksza predkosc ramion w stosunku do trybu "2", zdaje mi sie, ze po zatrzymaniu auta, przechodza w tryb "2", ale nie ejstem pewien) to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 zdaje mi sie, ze po zatrzymaniu auta, przechodza w tryb "2", ale nie ejstem pewien) Tak to jest, przechodzą o jeden niżej po zatrzymaniu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harmond Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 [CIACH!] no właśnie a u mnie nie przechodzą samoczynnie na drugi tylko zapieprzają na 3biegu [prosze nie cytowac 1:1 postu na ktory sie bezposrednio odpowiada, DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Jak się reguluje przerwy między cyklami? [ Dodano: 2007-02-19, 11:06 ] I czy dotyczy to MI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 na dzwigni sterujacej wycieraczkami masz pokretlo, dziala jak potencjometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Pod warunkiem, że je masz. Ja nie mam. Po zatrzymaniu auta wycieraczki też zostają na ustawionym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 nie chrzan... to masz jakas manufakture? przeciez to bylo od zawsze... w MIphI to bylo jak jezdzilem classiciem 5 lat. podpunkt B "zaleznie od wersji..." nie wszystkie to maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja w swojej mam (rocznik wiadomy) - może to zależne od wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 NIe mam i koniec :evil: Jak widać, jednak zależy to od wersji. Mogę zrobić fotkę przełączników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli18 Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 ee dziwna sprawa ja tez mam takowe pokretlo heheh moze zapomnieli wmontowac(zart) hehe nie poie m jest to dosyc przydatna rzecz Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja też nie mam, szkoda bo na 1 te odstępy mi nie pasują. [ Dodano: 2007-02-20, 12:25 ] Może to było po 01 roku, ja mam z 00r. :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 ja mialem w MIphI classic z '98, Prezes (jak widac) ma w roczniku '96 :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi