P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Znalazłem na allegro przełącznik, który nie ma regulacji prędkości, więc może to prawda. A może była to tzw naprawa nisko budżetowa, czyli stary się popsuł i trza było w zamian coś wsadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 To ja się może podepnę w sprawie wycieraczek - gdzie może być proble z działaniem tylnej wycieraczki w Megane Scenicu - w pozycji włączona tylna wycieraczka milczy, w kolejnej - działa spryskiwacz a wycieraczka sie nie kreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Zaczął bym od sprawdzenia czy silniczek dostaje napięcie, potem czy coś gdzieś się nie zatarło. Tak czy siak trzeba wyjąć silniczek i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie miałem jeszcze czasu zaglądać do silniczka, ale objaw jest taki że jak przełączę w pozycję wycieraczki tylnej szyby to przy wycieraczce słychać "tyknięcie", tak jakby silniczek nie mógł obrócić, więc to pewnie coś z nim. BTW jaka może być orientacyjna cena za taki silniczek i ile może kosztować zrobienie jego wymiany? Jeśli chodzi o Renault to jestem świeży (przesiadłem się z Golfa III) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Praktycznie możesz kupić tylko w serwisie, w sklepach przynajmniej kilkudziesięciu powiedzieli po sprawdzeniu w sieci, ze jest nioedostępny, taniej będzie na giełdzie albo szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Proponuje na początek cały mechanizm spryskać jakimś smarem jak np. WD40. Możliwe jest, że wystarczy tylko trochę posmarować i będzie chodziło. A jak to nie poskutkuje to wtedy kupisz silniczke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Silniczki pojawiają się na allegro w cenie ok 100-150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Silniczki pojawiają się na allegro w cenie ok 100-150 zł Właśnie zdiagnozowali mi problem - silniczek padnięty, ASO sobie zaspiewało za nowy 1050 zł :-? Przeglądałem allegro i mam pytanie czy do Meganki Scenica pasuje silniczek od Meganki hatchback? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 czy do Meganki Scenica pasuje silniczek od Meganki hatchback? A co za różnica? Ważne do jakiego silnika. Najlepiej przeczytaj jaki masz numer na silniczku, a najłatwiej po prostu kupić identyczny wizualnie. Bebech wszystkie mają identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi