Wydra04 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, otóż po rozebraniu obudowy od ręcznego w Renault Megane Scenic 1,6 8v 1997 rok odkryłem nieznaną mi wiązka kabli. Orientuje się ktoś może, od czego on są ? Szukałem schematów i nic... Przesyłam zdjęcia. REGULAMIN forum jasno mówi o zasadach wklejani zdjęć :!: - Prezes Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Wydra04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Wygląda trochę jak wtyczki do siedzeń ale nie dam sobie nic uciąć ;) Podłącze się pod pytanie :) Rocznik podobny, samochód i silnik ten sam. Mam parę niezidentyfikowanych wtyczek: Wtyczka nad schowkiem po otwarciu schowka pokazuje ok. 1,3v. Ta w okolicy rezystora ma tylko czarne przewody. Ta koło kolumny kierownicy, jest chyba do innego wyświetlacza z informacjami z radia Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Post 1 - wtyczka od drążka automatycznej skrzyni biegów. Post 2 rożne wtyczki od wyposażenia, którego nie ma w Twoim modelu lub w wyniku zmian instalacji. Generalnie temat szeroko omawiany, jakiś czas temu, proponuję zacząć od ściągnięcia schematów elektrycznych. Tam są pikne rysunki przebiegu wiązek elektrycznych z rozpiską wszystkich wtyczek. Polecam. PS Jak wtyczka nie jest do czegoś podłączona to nie znaczy, że coś tam było, tylko poprzedni właściciel to sobie zdemontował robiąc na złość. ;) Takie samotne wtyczki znajdują się również w samochodach innych marek i nie ma w tym nic dziwnego ani niepokojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 P_r_z_e_m_o mnie nie chodzi o to, że coś tam było, tylko o to że coś mógłbym tam mieć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Chodziło mi o to, że z odpowiednią wiedzą można dołożyć wyświetlacz centralny z innego modelu lub podświetlenie schowka. Tak jak podpowiedziałeś - trzeba przestudiować schematy, ale najlepiej pokazać je komuś kto się na tym zna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Wyświetlacza nie dołożysz bo jest on ścisłe związany z radiem, podświetlenia schowka chyba nie było w ogóle. Jedynie możesz próbować dołożyć podgrzewanie foteli, ale tak jak napisałeś, należało by przestudiować schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Do wyświetlacza mam interfejs UNI24PNR01, mam też sam wyświetlacz - leżą od roku w szufladzie. Kwestia kupienia przejściówki do tej czerwonej wtyczki lub zrobienie własnej. Podświetlenia schowka rzeczywiście nigdzie nie widziałem, ale po co w takim razie prowadzili tam wiązkę.. Do podgrzewania foteli raczej nie mam wiązek, chodzi Ci pewnie o kolegę Wydra04. To byłby bardzo fajny bajer, szczególnie na mrozy jakie właśnie się skończyły. Mam skórzano-materiałowe fotele ale raczej bez mat grzejących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Podświetlenia schowka rzeczywiście nigdzie nie widziałem, ale po co w takim razie prowadzili tam wiązkę.. Bo może być od poduszki pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Mam dołożoną poduszkę pasażera i była do niej osobna wiązka z wtyczką. Swoją drogą, czy orientuje się ktoś jak zachowa się podczas wypadku poduszka z dwoma nabojami do której podłączona jest tylko jedna wtyczka (do jednego z naboi)? Zastanawiam się nad tym od kiedy gość o ksywce Uio mi ją zamontował, twierdząc, że nie ma to znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi