arkos1965 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) witam wszystkich mam dziwny problem w lagunie 2 po lifcie 1,9 dci 120 km rocznik 2005 a mianowicie po założeniu nowego czujnika świateł wstecznych światła świecą tylko na biegu jałowym na biegu wstecznym nie świeca dodam że czujnik jest dobry bo po wykręceniu i podłączeniu do kostki 3- pin i w ciśnięciu bolca światła cofania się zapalają a więc wykluczam awarię czujnika może ktoś z kolegów miał podobny problem i będzie mi mógł w jakiś sposób pomóc albo jakieś sugestie co może być przyczyną bo już sam nie wiem może coś ze skrzynią biegów nie tak (skrzynka 6-cio biegowa)czekam na jakąkolwiek podpowiedź i z góry wszystkim dziękuję Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Jak kupiłeś jakiś tani zamiennik to mogą być takie objawy. Ja do takiej laguny kupiłem Verneta i zadziałał od razu po wkręceniu i od kilku miesięcy spokój. U mnie światła wsteczne świeciły na biegu jałowym i ręczny nie opuszczał podczas ruszania do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkos1965 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) ok ale to chyba nie wina czujnika skoro na sucho działa dzwignia która jast w skrzyni powinna podnosić sie na biegu wstecznym i tym samym uruchomić czujnik a dwigienka podnosi się na biegu jałowym a na wstecznym idzie wdół Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Mnie to wygląda na inny typ czujnika jaki być powinien... (może inna kombinacja wyprowadzeń w kostce i niepoprawne działanie) Wygląda na to, że pod światla wsteczne jest podłączony sygnał, który powinien docierać do ECU o neutralnym ustawieniu skrzyni, ten potrzebny do odpalenia silnika bez potrzeby wciskania sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi