dzida39 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Witam. Kilka dni temu w mojej miejscowości były duże mrozy więc postanowiłem wyciągnąć akumulator na kilka dni kiedy nie jeździłem. Po kilku dniach podłączyłem akumulator i megane nie chce odpalić. Wcześniej wszystko było dobrze. Rozrusznik kręci. Słychać pompę paliwa. Wyciągałem cewki zapłonowe i nie ma na nich iskry. Cewki zapłonowe mam fabryczne (podobno te wadliwe), czujnik położenia wału również jest sprawny. Główne podejrzenia to problem z elektryką. Nie mam otwierania kluczykiem ale mam alarm fabryczny który nie działa od 3 lat. Nie świeci lampka od immo (ta czerwona, okrągła, pomiędzy STOP i SERV).Macie może jakieś sugestie co to może być? Jeżeli to immo to da sią go w jakiś sposób odłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ciekawe co z immo? Pewnie odcięło iskrę i autko nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida39 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Słyszałem że tak się dzieje jak na mrozie odłączy się akumlator. Da rade naprawić to samemu? Zrobić jakieś obejście lub usunąć immo? Edytowane 3 Lutego 2017 przez dzida39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi