Larry Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Mam problem z moim autem, gaśnie mi na wolnych obrotach przy zimnym silniku! I najczęściej na benzynie. Jest to zjawisko sporadyczne ale coraz częstsze. Auto odpala normalnie, jadę kilka metrów np na parkingu i gdy puszczam gaz silnik gaśnie (zimny silnik). Lub gdy w zimne dni jadę na paliwie dłużej, bo nie mam odpowiedniej temperatury, dojeżdżam do skrzyżowania wciskam srzęgło i auto gaśnie! Sprawa jest o tyle poważna że wraz z wylączeniem slnika przestaje działać wspomaganie a co za tym idzie skręcenie jest bardzo niebezpieczne. Jest też jeden powód dla którego zwracam się o pomoc, a mianowicie jak wspomniałem wyżej jest to zjawisko losowe a więc nie potrafię tego pokazać mechanikowi a gdy mu tłumaczę to spogląda na mnie jakbym bajki opowiadał. Jestem człowiekiem który ceni sobie spokój i moje auto nie może mnie zawodzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 przeczyść silniczek krokowy i przepustnice to te elementy na końcu " czarnej rury" od filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Po co tak krzyczysz - lepiej poszukałbyś na forum i poczytał to wnioski sam byś wyciągnął od czego zacząć i co zrobić ;-) Ludzie zanim coś napiszecie poczytajcie czy tego nie ma na forum - toż to tylko chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larry Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Spędziłem troche czasu na forum i czytałem o różnych przypadkach gaśnięcia Meganek ale ludzie mają problemy na gazie a ja nie, na gazie jest ok! A co do porad to silniczek przeczyściłem, faktycznie był bardzo zasyfiony ale nie pomogło zostaje mi jeszcze przepustnica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajci Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Cześć. A próbowałeś obejrzeć tzw. czujnik podciśnienia i wężyk od powietrza który idzie od czujnika do kolektora.U mnie było podobnie i miałem dziurę w weżyku na zgięciu przy kolektorze. Pomogło. Czujnik jest z prawej strony u góry pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larry Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Szczerze mówiąc to wymieniłem go jakiś czas temu, ponieważ nie był dziurawy ale wygięty w sposób nie naturalny, co w jakimś stopniu zmniejszało jego przekrój. Niestety nic to nie pomogło. [ Dodano: 2007-02-22, 08:31 ] Witam! Ma ktos może jakeś pomysły? Bo szczerze mówiąc sprawdzam co mogę, a resztę rzeczy mam wypisanych na kartce którą dam mechanikowi, no bo co tu dużo gadać fachowcem ie jestem i nie jestem w stanie zlokalizować pewnych elementów, a co dopiero sprawdzić czy dzałają poprawnie. Dziękuję wszystkim za dotychczasowe porady i proszę o dalsze! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi