Acanel Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witam, Posiadam Renault Scenic z 2000r.Chciałbym się poradzić czy odkręcając 3 śrubki spod zaślepek deski i dwie dodatkowe przy głośnikach będę mógł wyjąć fragment deski i dostać się do wymiany filtra czy jednak całą deskę będę musiał zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Filtr się wymienia od strony silnika. Trochę jest zabawy, ale deki nie trzeba rwać. We wcześniejszych: http://motofan.pl/tutorials/jak-wymienic-filtr-kabinowy-w-renault-megane-scenic-i Edytowane 26 Marca 2017 przez gRRuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acanel Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Muszę zerknąć jak to u mnie wygląda, bo co prawda mam autko z klimatyzacją. Od strony silnika jest tylko mechanizm regulacji obiegu nawiewu wewnętrzny/ zewnętrzny. Poza tym jest już tylko karoseria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Wymiana tego filtra w Scenicu I to 2 minuty roboty, zajrzyj do linku podanego wyżej. Polecam położyć na wycieraczkę jakąś tekturę albo folię, bo sporo brudów tam siedzi i po odkręceniu klapki wszystko spada na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acanel Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Hej. Rzeczywiście wymiana tego filtra zajęła mi maksymalnie 5 minut Wyleciało troszkę brudu, ale już jest akcja opanowana. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi