rafi_nh Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 dziwna sprawa bo na mojej tabliczce kolo drzwi z lewej strony nie widze oznaczenia silnika:/ w papierach mam K7MC7 ale czegos takiego nie widze na tabliczce jest numer nadzwozia i jakies inne ale motornummer chyba brak:/ a na listwie z jednej strony mam 1.6e a z drugiej RT a dodatkowo w papierach 55 KW co by dawało 75 koni więc Wasze wnioskowanie ze jesli jest 1.6e to ma 90 koni jest chyba mylne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 obecnie silnik traktowany jest jako część wymienna i nie wpisuje się do numerów nadwozia, w każdej chwili można go wymienić więc musisz szukać oznaczeń silnika niedaleko kolektora wydechowego na bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 rafi_nh, numer seryjny silnika masz na bloku silnika, a jego typ (jeżeli chodzi o identyfikację) masz podany min. w numerze VIN lukaszzd, auto rafi_nh, to nie jest obecny model (a ja kolektor wydechowy mam akurat w stronę kabiny) i numer silnika mam obok kolektora dolotowego- czyli otwierając maskę i patrząc od przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nasze wnioski sa sluszne. Ja sam posiadam silnik 1.6e wersje RT i ma moc 66kW tj 90 koni. Albo blad w papierach, albo jest to jakas "inna" wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 jeżeli ktoś chce upewnić się co do silnika zamontowanego fabrycznie podaje odnośnik do strony z tabelkami w której sprawdza się po numerze VIN ale niestety po węgiersku, nawigacja intuicyjnie kliknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Moment czytałem wcześcniej, że niby oszukują w Meg II 1.6 16V zamiast 115 KM jest 105 KM. Mam pytanie jak to jest bo co patrzę to każdy podaje inną moc przy 1.6 16V 105 KM, 110 KM, 112 KM i 115 KM. W końcu ile jest tych koni bo ja już się zgubiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 jahu, jedź na hamownię to będziesz wiedział ile w twoim egzemplarzu jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Ale dobrze zaczaiłem, że jest pare możliwości w tych wersjasch silnikowych? Jak to jest możliwe nudzi się im ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 czasem jakieś usprawnienie wprowadzali to moc rosła, czasem nowe normy emisji spalin wchodziły to moc spadała itp itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaello Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 ma 1000000% ma 55kw czyli 74 koniki bo też mam taką! była to wresja ekskluzywna robiona tylko na niemcy! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 była to wresja ekskluzywna robiona tylko na niemcy!to jakiś żart? 1.6 75km było na niemcy zamiast silnika 1.4 75km, wynika to ze względów podatkowych...trudno mówić o ekskluzywności mówiąc o wersjie podstawowej k7m 702 to wersja 90 konna, a k7m 720 to wersja 75 konna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barman82 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 2,0 16V Ile koników ma ten silnik w scenicu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Po pierwsze, podstawą jest wyciąg z homologacji do każdego modelu/egzemplarza (lub dowód rejestracyjny). Tam podane jest w kW. I to jest podstawa. Dlatego najlepiej posługiwać się tymi jednostkami. Jeżeli już ktoś uparcie chce przeliczyć to na koniki to wg różnych danych kW*1,36 ( czasami 1,35 - zależy od literatury) = KM. Ponadto mamy serwisy. Wg VIN podadzą prawie wszystko. Więc barman82, ile ma on kW ? To przeliczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 scenic 2.0 16v to ph2 więc ma 140, a jeśli scenic 2.0 jest ph1 to jest to 8v i ma 115km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam, mam pytanko, moja megane II jest z konca 2002 roku i czy 1,9dCi wychodziło o mocy mniejszej anizeli 120KM, a pytam bo w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu wpisali mi 72kW (72kW = 98KM), a powinno chyba byc 88kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi