sebastian_wifi Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ostatnio założyłem boxa - na hamowni wyszło mi 127KM i prawie 300NM. Docelowo zamierzam jednak zamienić go na wirusa - dojdzie pewnie jeszcze kilka koni. Napiszesz coś więcej? Jaki koszt? Jak wrażenia? Czemu chcesz zmienić boxa na wirusa i co to znaczy? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Wzrost dynamiki jest ładnie odczuwalny począwszy od 2 tys rpm do końca - nawet moja Żona to dostrzega a to już sukces :) Spalanie - przy normalnej jeździe pozostało na tym samym poziomie, przy dynamicznej -chyba nieznacznie wzrosło - z racji zmieniającej się teraz pory roku ciężko trudno jednak o dokładną weryfikację. Przekłamywać za to bardziej zaczął komputer - spalanie podawane jest zaniżone w stosunku do realnego. Nieco głośniej podczas dynamicznego przyspieszania pracują wtryski. Zapłaciłem 1100 zł. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez tomekrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloteck Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 A co z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daminldz Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Przy boxie nie stracisz GW bo zawsze możesz go odpiąć , przy chipie czyli ingerencji w oprogramowanie niestety jak sie pokapują w salonie to już tracisz , sam stoję przed tym problemem co zrobić czy czekać do konca GW w mIV TCE 130KM Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 7 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloteck Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Do autora - no i jaki wybór w końcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam, dawno nie pisalem tutaj, jestem w pracy i nie moge uzywac Polskich liter z gory przepraszam i prosze o wyrozumialosc Prezes. Jednak zostaje przy benzynie, i przy mojej Megane III ph III, zastanawiam sie nad chipem po powrocie do kraju, podniesc moc i Nm do opcjonalnych wartosci nie wiem jeszcze jakich bo nie znalazlem osob ktore chipowaly 1,2 Tce 130KM jak bede chipowal to zrobie filmik jak nie zapomne. Mam nadzieje ze ze 132KM ( o ile tyle mam heh) da rade podniesc moc do 145 KM i z 205 Nm do 250Nm ale to juz musi zobaczyc czarodziej na chamowni. Megana ma najechane juz ponad 70 tysi nic sie nie dzieje, oleju bierze okolo 1,2 L na 12 tys, km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Wg mnie doszedłeś do dobrych wniosków, MIV fajne ale swoje kosztuje co w połączeniu z utratą wartości jaką zanotowałeś w przypadku MIII sprawia że dopłata byłaby irracjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Jechalem MIV intense bo zastanawialem sie nad zmiana, duzo lepszy wyglad zewnetrzny i wewnetrzny ale zdawalo mi sie ze jest mniej miejsca z tylu, szczegolnie na stopy ciezko wchodza nogi pod fotel no i bagaznik jest mnieszy i zdecydowalem ze nie bede zmienial nie chce doplacac 30 tys.zl do nowej MIV bede raczej pomykal swoja jeszcze przez jakis czas, po co sprzedawac jak cos jest dobre i nie zawodzi, i malo pali. Jak narazie nie moge narzekac na stan samochodu mimo przejechanych ponad 70 tys km. olej zmieniam co okolo 12tys km LM wlewam takze nie oszczedzam na oleju i wymianie. Zobaczymy co bedzie po lifcie ;) moze dopieszcza za 2 lata MIV i w koncu pozakladaja wszedzie ledy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi