[email protected] Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 czy ktoś ma pomysła co sie stało że nie działa podswielenie tablicy rozdzielczej i swiatła postojowe ? bezpieczniki w porządku , gdy przełączę światła z mijania na drogowe to juz wogóle jest ciemność no i jakby tego mało swieci się non stop kontrolka otwartych drzwi choc wszystko pozamykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 zasadnicze pytanie które światło postojowe??? jeżeli lewe i zestaw wskaźników to na pewno bezpiecznik od lewej postojówki Jeżeli prawe i oświetlenie radia, regulacji nawiewów to bezpiecznik prawej postojówki, wiem napisałeś że bezpieczniki ok ale sprawdź jeszcze raz dokładnie ... a tak poza tym zanim zadasz pytanie przeszukaj forum bo twój problem jest już opisany TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 tak jak pisałem nie działaja mi wogóle światła postojowe i drogowe , podswietlenie licznika , sygnał i radio ,wygląda to jak zgon elektryki częściowy. Kontrolki od wskaźników działąją, wszystkie bezpieczniki i żarówki dobre, usunąłem zwarcie w zapalniczce ale nic to nie dało aha i jeszcze jedna ciekawostka zegar działa dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Nic takiego w samochodzie nie robiłem , podłaczyłem tylko nowe radio no i cos mi sie tam zwarło i poleciał jeden bezpiecznik.Wyglada to tak jakby sie gdzieś robiło zwarcie po załączeniu świateł ale zlokalizować nie mogę, może padł jakis przekaźnik ? a tamtego posta czytałem ale nic nie wniósł do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Odłącz radio, wróć do okablowania sprzed podłączenia radyjka. Zobacz czy wszystko działa. Jeżeli tak to podepnij prawidłowo radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Witajcie. Jestem nowy, wiec z góry przepraszam za ewentualne błędy. A jeśli chodzi o to podświetlenie. Sprawdź tzw. ściemniacz czyli regulacje nateżenia oświetlenia deski rozdzielczej. To jest pokrętło obok regulacji wysokości reflektorów. Najlepiej odłącz go i połącz kabelki na krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Nie we wszystkich wersjach to występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgadza się. Nie w każdej wersji to występuje, ale zawsze warto sprawdzić czy to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 problem sie rozwiązał sam, odłączenie radia nie pomogło, po dwóch dniach jezdżenia bez świateł nagle sie pojawiły i wszystko działa. Na innnym forum francuskie.pl znalazłem informacje że czasami takie psikusy robi przełącznik zespolony swiateł i pomaga czyszczenie tego elementu ale że na razie wszystko działa a poza tym jest zimno, naprawę odkładam na blizej nieokreslony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirty__Harry Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Mam podobny problem. Może to głupie pytanie ale co to jest przełącznik zespolony świateł - czy jest to po prostu manetka z pokrętłem przy kierownicy czy coś innego, gdzie to się znajduje i jak to wymontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 tak, to ta manetka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadas Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 slłuchajcie czytam i znalzlem pokrewienstwo mojego problemu otóz.. nie dziala mi podswietlenie tablicy rozdzielczej..lewego swiatła tylniego zarówno stop jak i pozycja oraz postojowe przednie, mio iz zarówka jest dobra bo ja wymienialem i sprawdzalem na drugiej stronie jest wpozadku i swiecie. nie wiem bezpieczniki nie tylko posprawdzalem ale na wsezlki wypadek kupiłem nowe i wszystkie od oswietlenia powymienialem. Musze rozebrac deske i tam szukac tylko czego? czy to mozliwe ze wszytskie zarówki padły na raz..?? :roll: może ktoś pomoze.,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi