newpeter Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Witajcie, W załączniku jest plik audio z dźwiękiem jaki pojawia się w samochodzie przy delikatnym przyśpieszaniu w okolicy 70km/h. Jazda na V biegu, prosta droga. Jak nogę zdejmę z gazu to ten dźwięk (jakby przeniesienie napędu w samochodzie ciężarowym) znika, jak przyśpieszam znowu się pojawia. Nie jest to odgłos silnika bo ten słychać przy szybkim przyśpieszaniu. Macie pomysły co to może być i co należy sprawdzić ? newpeter glos2.mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Sprawdzałeś olej w skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newpeter Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Nie sprawdzałem jeszcze poziomu oleju ale dzięki za sugestię. Na stronie Elf-a nie ma typu oleju jaki zalecają do skrzyni manualnej, jest tylko ilość 3,4L. Zakładam wymianę oleju bo nigdy nie było to robione. Na iparts.pl polecają do tego silnika klasę lepkości 75W-90 lub 75W-80. newpeter Wychodzi na to że ELF NFJ 75W-80 będzie dobry. Dodano: 08 cze 2017 - 20:42 Olej wymieniony ale buczenie pozostało więc to nie to Edytowane 1 Czerwca 2017 przez newpeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniak.konrad Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Mam to samo tylko przy 50km/h. Z tego co mówią mechanicy to dyferencjał. albo mocowanie się wyrobiło albo same zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newpeter Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Orientowałeś się może ile kosztuje naprawa czy wymiana dyferencjału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniak.konrad Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Tak w moim przypadku wchodzi wydarcie skrzyni i całkowite jej rozebranie . koszt od 5-8 tysięcy w zależności co wyjdzie w trakcie. Taniej mi jest kupić używkę za 1500,00 i zmienić. narazie jeżdzę bo nic złego się nie stanie. Zęby się nie wykruszą bo zębatka jest twarda jedynie dźwięk może drażnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Nie daleko Ciebie w Czernichowie jest dobry serwis skrzyń do Renualtów , może warto podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newpeter Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Tą firmę z Czernichowa już namierzyłem, po przeglądzie pewnie się tam udam. Dzięki Wam za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi