kamil007 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Witam. Miesiac temu odebralem swoja Megane 4. Przez 1.5 tyg stala na parkingu gdyz wyjechalem gdy podeszlem do niej po tym czasie samochod nie otworzyl sie sam musialem go otworzyc manualbie przyciskiem. Teraz Hands Free chodzi ok ale dzwi tylnie od strony kierowcy idzie otworzyc tylko od srodka. Wie ktos co moze byc przyczyna zanim udam sie do ASO. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 31 Maja 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Mam coś podobnego, ale w tylnych drzwiach od strony pasażera i w megance m1 ph2. Ponieważ u mnie ten dzyndzel przy szybie chodzi (nie wiem czy taki jest w m4), więc siłownik jest dobry. Przypuszczam, że będzie coś nie tak (coś się rozłączyło) między klamką zewnętrzną a zamkiem, jutro przymierzam się tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 I to jest normalne w 1 miesięcznym ba nawet nie aucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Poczytaj w instrukcji obsługi o tzw. "blokadzie rodzicielskiej". ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Z tego jak ja rozumiem "blokadę rodzicielską", ale nie sprawdzałem tego, to po przestawieniu tej dźwigni nie można tylnych drzwi otworzyć od wewnątrz, a ja nie mogę drzwi otworzyć od zewnątrz. Więc nie będę z nią kombinował, bo może wyjść tak, że drzwi nie otworzę ani od wewnątrz, ani od zewnątrz. W instrukcji obsługi wyczytałem, że jest przy tej dźwigni "blokady rodzicielskiej" jest śrubka, która po przekręceniu śrubokrętem uniemożliwia otwieranie drzwi od zewnątrz, tylko tej śrubki na śrubokręt w mojej megance nie mogę zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 To jak faktycznie tak jest to nie ma co się zastanawiać. Podjedź do ASO i niechaj sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Sprawdziłem i naprawiłem. Tak jak przypuszczałem, że coś się rozpięło - z otworu dźwigni klamki wysunął się bolec łączący klamkę z zamkiem. Dojście szpetne, na jedną rękę i z moja zgrabną dłonią, miałem mały kłopot, żeby po omacku trafić tym bolcem do otworu, ale w końcu udało się. Przy zdejmowaniu tapicerki z drzwi, pomocna była instrukcja z download na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi