magnus6900 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam. Mam taki problem. W serwisie wymienili mi siłownik sprzęgła plus uszczelki na półosi i pomiędzy skrzynią biegów i silnikiem. Były wycieki. Po przejechaniu około 130km z prędkością ok 130km/h pojawił się komunikaty skontroluj pojazd i żółty kluczyk. Będąc w podróży wakacyjnej, nie zauważając żadnej różnicy w prowadzeniu pojazdu, zdecydowałem się na dalszą jazdę. Zauważyłem, że przy obniżeniu prędkości do około 70km/h komunikaty znikał. Natomiast po ponownej jeździe z większą prędkością komunikaty pojawiał się ponownie i tak w koło. Dodatkowo po włączeniu tempomatu i przejechaniu pewnego niedużego dystansu tempomat wyłączał się. W dalszej kolejności nie mogłem wyłączyć radia, napisy na wyświetlaczu znikały a radio grało dalej. Dopiero wyciągnięcie karty je wyłączyło. I wreszcie czasami nie słychać sygnalizacji włączenia wstecznego biegu. Czeka mnie drogą powrotna z wczasów, mam nadzieję, że objade. Ma ktoś pomysł co to może być za awaria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Do sprawdzenia: 1.Złącze czujnika wstecznego - czujnik wkręcony jest w skrzynie biegów (czy dobrze zostało "zastrzelone") 2.Czujnik biegu wstecznego - lubią padać i wtedy właśnie są tego typu efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnus6900 Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Wróciłem do domu po przejechaniu 900km i wszystko było OK. Nie pojawił się komunikat o koniecznej kontroli pojazdu. Nie wiem o co chodzi. Jedyna różnica jaka była podczas tamtej jazdy a jazdy dzisiejszej jest taka, że wtedy ciągle padało a dziś było słonecznie. Może wilgoć zakłóciła jakiś czujnik? Czy jak podepnie się komputer będzie w historii zapis wcześniejszych komunikatów serwisowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnus6900 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Potwierdzone. Nawalił czujnik biegu wstecznego. W opinii mechanika nie ma to nic wspólnego z wcześniej dokonaną naprawą. Ciekawe ile w tym prawdy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi