Marcinescu Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Podejrzewam uszkodzony moduł podnośnika szyby , ale mam chyba jakiś inny niż we wszystkich innych SC2 i M2, u mnie okrągła wtyczka wchodzi bezpośrednio do okrągłej plastikowej przekładni a nie przez pdłóżny prostokątny plastikowy modulik który można łatwo zdemontować i wysłać do naprawy albo samemu przelutować przekaźnik z kondensatorem. Wygląda to mniej więcej tak jak na zdjęciu. Czy da się to jakoś naparawić czy czeka mnie wymiana całego modułu z silniczkiem, ktoś to przerabiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedai Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja mam taki. Naprawa przewyższa koszt używki. Przynajmniej w moich stronach. Za używek działająca na allegro 100 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Poszukaj na allegro, ogłaszają się kolesie którzy naprawiają te moduły za ok 30zl - wysyłkowo, tam jest do wymiany przekaźnik i kondensator, niewielkie koszty cześći. Co do mojego postu to ogarnąłęm o co chodzi, od strony pasażera nie mam tego modułu tam jest tylko siliniczek. A problem z otwieraniem okna leży w przycisku po stronie kierowcy - tam mam 2 przyciski ale one są połączone i jak ten od kierowcy jest uszkodzony to nie działa przycisk również od strony pasażera.. Pytanie mam następujące - czy ktoś wymieniał taki przycisk na zamiennik ? http://allegro.pl/przelacznik-szyb-renault-clio-3-megane-2-scenic-ii-i6743093590.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Problem rozwiązany, zakupiłem nowy oryginalny przycisk od strony kierowcy, na aukcji - koszt 65zł, szyba pasażera działa już prawidlowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi