pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Cześć, to mój pierwszy post na forum. Dzisiaj dojeżdżałem do pracy po trasie (ok. 200km) i po ruszeniu ze świateł samochód zaczął głośno chodzić. Gdy dodaję gazu to mam wrażenie, że jadę jakimś WRC. Co to może być? Dźwięk wydobywa się spod maski, gdy zajrzałem zobaczyłem, że brakuje węża (czerwone na załączniku). Czy to może być przez to? Dziwi mnie to bo nigdzie go nie widać, ani zacisków ani węża. Samochód nie mój, pożyczyłem bo mój u mechanika... Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dobry kawał o poranku Ale Ci ktoś auto pożyczył p.s. tak, ten wąż jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ale jak to możliwe że zrobiłem 200km bez żadnego hałasu a po 200km nagle zaczął na sportowo chodzić? Jak fachowa nazywa się ten wąż? Czy to może być wina jego braku czy jednak coś innego mogło się stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Przewód dolotowy powietrza. Jakby pierdział to też może być któryś z tłumików lub katalizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 jak nie dodaję gazu to nic nie słychać, tylko przy dodawaniu gazu zaczyna pierdzieć, dźwięk spod maski. czyli to nie musi być brak węża a np pierwszy (od silnika) fragment tłumika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Kup i zamontuj dolot to zobaczysz. Dolot musi być zamontowany i szczelny ponieważ doprowadza powietrze do filtra, a dalej do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dzwonię po sklepach i nigdzie nie mają, to aż tak chodliwe czy po prostu tak rzadko psuje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Kup używany na szrocie. Tam się nie ma co zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 To szukaj dalej... Allegro, sklepy internetowe, sklepy stacjonarne (jak zamówią to będzie na jutro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Wiem ;) Siedzę i szukam, czekam na jeszcze jeden sklep ale on od 10... Nie wiem czy tylko Radomiu taki problem, ale każdy mi mówi że jest problem i że nie dostanę takiego węża. Jeden Pan powiedział że niektórzy kupują węża do nagrzewnic o takiej szerokości i takie coś montują... Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez pionas88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dodam tylko, że jak Cię policja usłyszy to na 99% z miejsca stracisz dowód rejestracyjny, być może nawet z zakazem dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Jednak to nie wina dolotu. Wydaje mi się, że 1szy fragment tłumika puścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Niemniej jednak dolot też powinieneś zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionas88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 To wiem ;) Jak mi się uda gdzieś to odnaleźć to chyba w prezencie dam właścicielowi ;) Teraz najważniejsze by wrócić do domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi