slon19740 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Witam.Posiadam Renault Scenic 1.6 dci-130 KM (2012r) przebieg 148 tyś.km.Przy brzebiegu 143 tys wymieniłem rozrząd (dzwoniący łańcuszek),problem zaczął się z odpalaniem po nocy kręci około 8 sek i dopiero odpala odnoszę wrażenie jak by cofało się paliwo(muszę to zrobić przed zimą martwię się że nie odpali) zuważyłem że problem pojawia się po około 9 godzinach jak stoi,jak już odpali to pali na strzała.Mechanik obejrzał układ i powiedział że nie ma żadnego wycieku wszystko suche. Czy ma ktoś jakieś pomysły wie o co chodzi.Proszę o kontakt [email protected] Mieszkam w Lublinie Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 A pod kompa podpinałeś? To najlepszy sposób na wstępną weryfikację. Możliwe, że któryś z czujników (wałka lub wału) się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slon19740 Opublikowano 30 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Nie wiem czy ją podpinali będę rozmawiał z nimi w poniedziałek,mam przypuszczenia że któryś zawór-zaworek nie trzyma. Pozdrawiam Dominik Spalanie: 660 km (około 7.30 godz.) z trzema postojami. 6,1 L/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 W naszych Renatach od kompa zaczyna się diagnozy takich usterek jeśli nie chce się szukać po omacku. Najlepiej clip ale jak nie ma to jakikolwiek inny "wiarygodny" interfejs będzie dobry. W międzyczasie przestudiuj inne podobne tematy o problemach z odpalaniem jakie są na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Witaj. Rozwiazałeś problem z odpaleniem? Mam podobny, tylko u mnie jeszcze delikatnie nie równo pracuje przez 10sekund. Jaki koszt wymiany rozrządu? Ja mam 172. i nie mam dokumentu aby był wymieniony rozrząd i ja też tego nie robiłem a troszkę słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi