Pil Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Witam. Zastanawiam się nad wymianą kierownicy w moim megi 99r. Moja jest juz troche przechodzona i lekko podtarta tu i ówdzie. A mam możliwośc kupienia skórzanej kierownicy. I tak się zastanawiam czy nie będzie niespodzianek przy przekładaniu poduszki z obecnego kółka do tego skórkowego. Tak się zastanawiam czy będzie porawnie działać i nie będzie jakis nieprzewidziancyh komplikacji. Jak to mówią lepiej zapytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Poduszkę od kierownicy odkręcasz (2 torxy od spodu) przy odłączonym zasilaniu. Przełożenie proste, pod poduszką będzie jedna nakrętka na drążku kierowniczym i kierownicy nie można źle założyć bo ma odpowiednie wcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 a nie taniej wyjdzie obszybie starej kiery skora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Już mówię. Ja mam właśnie to uczynić i za obszycie mam zapłacić 200 zł. Robocizna + materiał. Ale nie wiem ile kosztuje nowa kiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Tak czy tak musisz kierownice odkrecic czy obszyc stara czy wsadzic nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pil Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Dzięki za podpowiedzi. Kierownica jest używana, wyciągnięta ze stuknietej megany i będzie kosztować mnie "dobrą wódkę" i pewno lekkiego kaca następnego dnia :). Ale wiem, że podobne kółko można kupić za 100-150 zeta. Nie wiem tylko czy zmiana kierownicy i przełożenie do niej poduszki powietrznej nie będzie miało wpływu na poprawność działania tej poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Jeśli to kaka sama kierownica to problemu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 nie powinno miec, jesli tylko zalozysz tak jak bylo. I PAMIETAJ O ODPIECIU AKUMULATORA przed zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Chyba, ze lubisz zabawy extremalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pil Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Dzięki dzięki. O odpięciu akumulatorka słyszałem, że trzeba to zrobić bo różnie może być. Jak przełożę to dam znać. Ale znając swoje chęci żeby się za to zabrać to pewno jeszcze trochę na starej pojeżdzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 no co do odpinania aku i zabaw z systemami bezpieczenstwa to Danielossss sie moze wypowiedziec (jesli dobrze pamietam) jak tam napinacze??? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Napinacze wymienione, walczę jeszcze z sterownikiem Autolive. Co do kierownicy to moja kilkuletnia robi się jakaś taka chropowata i faktycznie przydałaby się jej renowacja. Myślałem dać do obszycia, ale w Olsztynie kiepsko z takimi fachmanami od kierownic. Może spróbuję u tapicera, szewca, rymarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi