kocis Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Witam.Jestem nowym uźytkownikiem Renault Megane 96.Miałem kilka usterek ale dzieki pomocy waszego forum udało mi sie je usunąć.Teraz mam kolejny problem a mianowicie w mojej Megi 96r od kilku dni dochodza do mnie stuki z przodu z lewej strony gdzieś w okolicach silniczka wycieraczek.Są to stuki jakby coś plastikowego się obijało . Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Czy te stuki dochodza do Ciebie caly czas czy moze tylko przy odpalaniu? Jesli przy odpalaniu (chociaz u niektorych stuka caly czas) to nawalil silniczek od obiegu wew. za duzo roboty z tym, lepiej sie przyzwyczaic, ja to mam jezdze z tym i zyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomerenke Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja też mam stuki, zidentyfikowałem je i okazuje się że to tam gdzie jest filtr powietrza. Mi stku cały czas, równomiernie, trzy razy przerwa i znów. Jakby jakiś przekaźnik nie działał. Nawet jak nie odpalam silnika to jest to samo. Piszą Ci w temacie, że to może być "silniczek od obiegu wew.". Napisz, xczy masz te stuki stale, regularne i dośc głośne, takie, że raczej przyzwyczajenie sie do nich jest niemożliwe. Bo jak jest jak pisze Easy, to mam problem, bo musze sie z tym uporać. Please, odpowiedz. [ Dodano: 2007-06-22, 22:24 ] sprawa rozwiązana. miałem uszkodzony przełącznik od nawiewu wewnętrznego, wskutek czego uszkodzil mi się silniczek przełączający klapkę która steruje nawiewem - zewnętrzny i wewnętrzny. silniczek to spory koszt. wymontowali mi silniczek, klapke ustawili tylko nan nawiew zewnętrzny i po sprawie. koszt 60zł. dziękuję wszystkim za czynny udział w forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 witam. takze u mnie zaczely sie stuki typu tyk tyk tyk tyk tyk tyk tyk tyk :) przy odpalaniu auta i trwaja ok. 7 sek. nie ma znaczenia czy silnik jest cieply czy zimny i czy odpalam z wlaczona klima czy bez. zawsze sa przy odpaleniu i po ok. 7 sek. ustaja. slychac je po lewej stronie deski rodzielczej. dodatkowo zauwazylem, ze gdy wlacze podczas jazdy obieg wewnetrzny i go wylacze to znowu slychac te same stuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi