Marcin91 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Cześć Wszystkim! Mam pytanie. W Renault Kangoo 2010r. jak postawić wycieraczki do pozycji serwisowej ? W Meganie III radzę sobie jakoś po wyłączeniu zapłonu jak wezmę manetką na najwyższy bieg wycieraczek to schodzą do pozycji serwisowej ( umożliwiającej swobodną wymianę piór ), a w upartym Kangoo nie mogę tak zrobić. Mało tego Ojciec twierdzi że nawet jak byśmy wyjęli bezpiecznik czy zdjeli klemę w momencie ich pracy żeby zostały w pionie to i tak fizycznie nie da się ich podnieść. Jak sobie radzicie w Kangoo z wymianą wycieraczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Może jest tak jak w Clio III, tj. wycieraczek nie da się podnieść - jest blokada przy zawiasie ramienia. Pomijam to, że dodatkowo przeszkadza maska. Również chciałem tu zastosować sposób z Megane III - i stwierdziłem dokładnie to samo co Ty Po prostu trzeba to zrobić [wymienić pióra] w pozycji - nazwijmy to - zerowej. Głupie, ale ja nie znalazłem innego rozwiązania. Edytowane 23 Lutego 2018 przez konwil Uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi