topol Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam Mam problem mianowicie, samochód jest strasznie mułowaty na 5 na trasie prawie nie da sie wyprzedzic bez redukcji, na wiekszych biegach wciskając gaz do dechy samochód nie reaguje nie przyspiesza co to moze być, dopiero jak mu sie upuści gaz to samochud przyspiesza ale bardzo powoli, trzeba go na biegach przeciagac troszke, bo bardzo wolno przyspiesz. Prosze o pomoc, moze mi ktoś pomuc ??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Hmmm... turbina,zawór egr,pompa,pedał gazu(jeśli wersja elektroniczna)-przyczyn może być wiele. Jedź na diagnostykę komputerową i zobacz co wyjdzie!Myślę ,że to najprostszy sposób i najtańszy zarazem!!! :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Kolego a gdzie tankujesz? Ja miałem podobny przypadek jak zatankowałem na LUKOILU. Auto było mułowate, aż strach było się brać za wyprzedzanie. nawet przy odpalaniu na zimnym potrafiła zapalić się kontrolka od awarii wtrysków. Jakoś udało mi się wyjeździć to paliwko i zatankowałem na shellu. Autko nagle nabrało wigoru i lata jak złoto. Pamiętaj dobre paliwko to podstawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 no akurrat z tankowaniem to tu nie wchodzi w grę, ponieważ rożnie tankuje i samochód tak samo sie zachowuje, podejrzewam, ze przepływomierz kolo filtra paliwa, albo te gówno przed EGR, bo kiedyś mi to brzęczało, bo EGR pół roku temu założyłem nowe. :), a ile kosztuje hamowania w Bydgoszczy ktoś wie, co co więcej m poradzić ?? lub wskazać przyczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 topol, może warto dolać do paliwa tych dodatków które przeczyszczą wtryski, jeżeli już tam sie zebrało troche nagaru to zamiast rozpylać wlewają paliwko :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Piok, no spróbuje takiego sposobu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja co prawda miałem benzyne ale miałem takie "muła" jak mi cewka zdechła ;-) i przez pewien czas nie wiedziałem co się dzieje(co prawda nie jestem doświadczonym kierowcą, a Ty być może jesteś i byś od razu wpadł na to że to cewka), może to to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 art, w silniku na PB może tak być ale w dieselku ten problem nie występuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 aha :) to ja nie wiedziałem :) nie znam się na samochodach ;-) to moje pierwsze auto :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi