Marcin_Plichta Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Witam. Padł mi przegub wewnętrzny w megane I phI z silnikiem 2.0 16v (f7r). W inter carsie po VIN'ie krzyknęli mi prawie 400zł... Moje pytanie brzmi: czy półoś musi być od konkretnego modelu czy pasuje może również od innych wersji silnikowych? Druga sprawa: muszę wymienić tuleje w tylnej belce (konkretnie od drążka, który biegnie przez cała szerokość belki). Koszt takiej tuleji 16zł Pytanie nr.2: Bawić się w rozbieranie tego wszystkiego zeby wymienić tą jedną sztukę czy lepiej wysłać całość do regeneracji za ok.600zł? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Raczej bym z półosią nie kombinował. Półoś musi być przystosowana do przeniesienia momentu obrotowego silnika, Poza tym na końcu, tym od piasty, masz impulsator ABS-u może być inna liczba zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Plichta Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 ABS nie działa co akurat mi pasuje ;) Co do półośki tak myślałem, że inna nie podejdzie ale wolałem się upewnić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi