art Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Witam, mam takie pytanie: czy można po podlączeniu komputera w serwisie zobaczyć kiedy silnik był wymieniany? bo ja mam 1.6 16V w swojej megane, rocznik 96, z tego co wyczytałem to takich silników wtedy nie montowano, dodam że autko sprowadzone z Niemiec, jak sprawdziłem VIN na jednej ze stronek to mi pisze kraj pochodzenia: Francja. Korzystając z okazji na jakich obrotach optymalnie jeździć, zeby mało paliwa spalała ? pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Jeżeli było to robione legalnie w niemczech w ASO - to jak podjedziesz to powinni w naszym ASO podać co i jak. Nie musisz podłączać pod komputer - wystarczy vin. Jednak jak robił to diler, który sprowadził autko to nic nie będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 mam pytanie co do numeru vin czy jest możliwość że pomimo tego że auto wyprodukowano 1998 a według vin w 2001?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jezeli zrobiono "przeszczep" lub inną "manianę" to jest to możliwe W innym przypadku NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Już wiem czemu, Renault poprostu niekoduje daty produkcji na 10 znaku Vin-u znalazłem informacjie w necie www.autocentrum.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Nie ma dobrego dekodera VIN dla Renault w necie. Mi nawet w aso po VIN-e wciskają, że mam sedana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 ja sie dowiedzialem ze mam grandtoura a nie 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 A mojemu kumplowi sprzedali clio jako 65 po czym pozniej okazalo sie ze to 85 koni i musieli zmieniac umowe ale kasy wiecej nie dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Już wiem czemu, Renault poprostu niekoduje daty produkcji na 10 znaku Vin-u znalazłem informacje w necie to nie działa!!! cały czas pisze że brak cyfry kontrolnej, a u mnie w 9 miejscu jest literka VF1BA0F0F....... i powinna być w aso mój 1,6 RT wyskakuje jako RXT??? no ale 5D a nie sedan (ble) [ Dodano: 2007-02-26, 22:11 ] Nie ma dobrego dekodera VIN dla Renault w necie. Mi nawet w aso po VIN-e wciskają, że mam sedana. może sedan nie wyszedł i zakończyli zaspawali wyszedł 5D hihiihi żartuje :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi