Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kostka przy akumulatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Przy wymianie akumulatora zauważyłem rozpięta kostkę. O dziwo nie mogłem znaleść drugiej takiej samej kostki co mnie zdziwiło kable od tej kostki wchodzą w taką gumową rurkę a część z nich wychodzi do kabiny (chyba 2 albo 3) autka a z tamtąd idą pod schowkiem i do prawych dzrzwi. niestety nie pamiętam zabardzo kolorów tych kabli, Mógłby mi ktoś powiedzieć do czego ma być podpięta ta kostka i za co odpowiada?

Zbigniew.P, ojjjjj, gdyby tak jeszcze ktoś podpowiedział rocznik Twojej meganki, albo czy to M I cz M II. a może jeszcze PH :) pomogło by to zidentyfikować gdzie masz aku. i jaką możesz mieć instalację. A tak bez tych danych to kredki. :-P A są pola w Twoim profilu, które zostawiłeś puste. Wstydzisz się czegoś ,że to zatajasz :)

Faktycznie bez tych informacji to nic nikt mi nie pomoże :) Przyrejestracji wydawało mi się ze podałem i o dziwo w zakładce profil miałem w polu auto wpisana nazwę. W każdym razie to poprawiłem. A co do pustych pól to nie mam nic do ukrycia.

Zdjęcie migę zrobić ale dopiero wieczorem je wrzuce

A oto i one:

Foto 1

Foto 2

Pierwsze zdjęcie pokazuje kabelki które wchodzą do kabiny, Jak widać jest ich więcej niż pisałem, więc trochę sprostuje. 3 kabelki ( niebieski, żółty i brązowy) idą z kabiny do wtyczki/kostki pokazanej na foto2. reszta kabli wychodzi z skrzynki bezpieczników koło akumulatora (przy prawym błotniku). Wszystkie te kabelki wędrują sobie również do środka auta i rozchodzą się pod schowkiem.

mam taka sama kostke, podejrzewam ze jest to od ogrzewania przedniej szyby. A tak nawiasem mowiąc orientujecie sie ile moze taka szyba kosztowac? oryginalna mam juz dosc mocno porysowana i pewnie kiedys bedzie trzeba ją wymienic.

Na zdjeciu nr 2 widac kolory kabli.Wg oznaczen renault to jest tak : zołty to plus po właczeniu zaplonu,niebieski to plus po właczeniu swiateł ( ale tylko dla podswietlenia np zegarow czy panelu sterowania ogrzewaniem ) natomiast nie wiem od czego moze byc brazowy bo chyba taki tez tam jest.Maryan najpewniej ma racje ze jest to kostka od podgrzewania szyby.Zbigniew,a czy masz włacznik podgrzewania przedniej szyby ( jak cos ,to jest on pod włacznikiem ogrzewania tylnej szyby :) )

Kiedys jak rozbieralem konsolke od nawiewu to widac bylo ze do zaslepionego miejsa po przycisku od podgrzewania przedniej szyby ida przewody, wiec prawdopodobnie wystarczy dorobic przycisk wymienic szybke i cieszyc sie zimą:)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!