marianekss Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Moją Megi byłem najdalej w Polańczyku i z Polańczyka na Słowacje. Zrobiliśmy sobie ze znajomymi taki wypad na wakacje. Razem wyszło 925 km. Powiem, że autko idealnie spisywało się w górach i żadngo problemu na drodze chociaż, że silnik 1.4 i cztery osoby na pokładzie plus bagaże. Z żadnego innego samochodu nie byłem tak zadowolony jak z Meganki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek79 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam Chorwacja będzie w przyszłym roku na razie Tarnów-Ustka-Tarnów :) licząc lokalne wycieczki wyszło 1,8 kkm. Autko bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam. Wczoraj wruciłem swoją RENIĄ z nad morza , Gdańsk,Stegna,Krynica Morska,autko spisało się super (1500km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ja miałem też nadmorską trasę Wałcz, Kołobrzeg, Międzyzdroje, Koszalin, Trójmiasto, Malbork, Stegna, Krynica Morska, Wałcz (1300km) i niestety autko miało kłopot....... :) żaróweczka się spaliła :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ja przyzjechalem do Anglii 2000km poruszam sie tutaj, na poczatku byl problem ze zmana strony ale juz jest dobrze i jak narazie renia sie spisuje na medal nic sie nie dzieje a jesze powrot 2000km wiec zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ja się wybieram do Trogiru, po 10.08 zobaczymy jak się szczeniak spisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zrobiłem trasę - Krosno <-> Hajduszoboszlo i Krosno <-> Spała z lokalnymi wycieczkami wyszło około 1350 km w przeciągu kilku dni. Tak jak obiecałem, zdjęcia auta zapakowanego dużą ilością bagaży + 5 osób na pokładzie (zdjęcia ja robiłęm, więc 4 osoby na pokładzie ;-P): Wszystko było super, auto się ekstra spisywało, nawet jak na swój silnik dawało radę. Ale przydarzyła mi się beznadziejna sprawa i to u siebie w Krośnie, podczas powrotu. Jechała straż pożarna na sygnale za mną no to ja szybko na pobocze, a tam różnica około 20/30 cm była no i bum - okazało się, że sobie kawałek progu wgiąłem i lakier poszedł ;-/ Kilka stówek pójdzie ech ;-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 o szybie zapomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 No tak. W miejscowośći Równe, wracając z Hajdu, dostałem od mijanego TIRa kamieniem i szyba przednia do wymiany. Jupi ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallski Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 A ja jutro o tej porze będę już pewnie wyjeżdżał z Polski w kierunku Wiednia Samochód posprawdzany, częsciowo zapakowany, Assistance wykupione (na miesiąc 30zł w PZU, w razie uszkodzenia auta pokrywają koszty holowania do 180euro jeśli nie da się naprawić, lub naprawę na miejscu również do 180 euro) - polecam, bo nie jest to jakiś wielki wydatek, a różnie może się wydarzyć... Dla CB-radiowców - pamiętajcie że w Austrii jest ZAKAZ UŻYWANIA I WWOŻENIA radyjek innych niż działających WYŁĄCZNIE w FM, i "piątkach". Jeśli masz przełącznik AM/FM lub "0"/"5" możesz zapomnieć o używaniu. Ja przed granicą chowam sprzęt do bagażnika :) Pozdrawiam rafallski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 No to też zostawię ślad swojej trasy, nie była to Chorwacja jak w temacie ale Niemcy i z powrotem doliczając wyjazdy na miejscu do atrakcyjnych miejsc. Razem wyszło na liczniku 2668 km z czego 2x po 1050 km cięgiem, tam i z powrotem. Spalanie około 6,6 l z 4 osobami na pokładzie i pełnym bagażnikiem + wszystkie schowki. Szybkość średnia na trasie to 145 km/h. Było jednak kilka odcinków gdzie prowadzone są prace na autostradzie i powstawały korki na kilka kilometrów, a tam wiadomo ruch nawet 15- 20 km na godzinę. Do celu np. miałem 200 km, a navi informowała że czas potrzebny na dotarcie do celu to 27 godzin. (mam ustawione powiadamianie co 1/2 godziny a średnią oblicza z szybkości przez ostatnie 10 min przed komunikatem) Do tego 3 postoje dla odpoczynku, papu i na kawę, więc trasa pokonana w 11 godzin. Jeden postój w drodze powrotnej był wymuszony przez zgubienie na jakimś składaniu na wiadukcie lewego przedniego kierunkowskazu. Mocowanie było trochę niepewne, więc wyskoczył sobie z zaczepów a resztę zrobiła szybkość. Zostały mi tylko urwane przewody, dziura po kierunku i 850 km do domu. Szybka kombinacja co tu zrobić, adaptacja tego co na miejscu było dostępne i powstał prowizoryczny kierunek, a'la angel eye,z którym dojechałem do domu. Fotorelacja tu: http://megane.com.pl/album_personal.php?user_id=2372 Podsumowując: Renia spisała się wyśmienicie, bardzo wygodne i przyjemne autko na takie wojaże, praca dieselka więcej niż przyzwoita przy tych szybkościach, spalanie do przyjęcia. (1,9dT) Oleju prawie nie wzięło, a nie dolewałem nic przed wyjazdem (zbliża się powoli czas wymiany i nie było jeszcze ani jednej dolewki) Za to wnętrza z klimą nie mogę sobie nachwalić. :) Gdyby była taka możliwość, (urlop cd. i kasiorka) to choćby dziś wsiadam i jadę w następną taką trasę. ;-) Ps. Navi także prowadziła jak po sznurku, pomimo że to nic firmowego, a zwykła MANTA 030 za 300 PLN, z wgraną AutoMapą na Europę i fotoradarami w UE. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Polak potrafi Niemiec pewnie wezwał by pomoc drogową :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 rafallski, jakby nie daj co (odpukać 3razy) Ci się przytrafiło o stukaj do mnie.W miarę swoich możliwosci pomoge.Jakby co to na pw,dam Ci swój austriacki nr tel.Wszystkim jadącym na poludniowy urlopik przez Austrie w razie W służe w miarę możliwości pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jadę za tydzień do austrii i bawarii.Pierwszy raz tak daleko.Zbiornik na gaz 35l i tu mam pytanie.Jak z tankowaniem LPG w czechach ,austrii i niemczech? Czy sieć jest na tyle gęsta że dojadę na samym gazie i czy można płacić kartą? Jak z końcówkami do tankowania ,podobno trzeba mieć przejściówkę w niemczech.Macie może namiary na w miare tanie noclegi.Czy policja w w tych krajach nie czepia się gdy śpisz w samochodzie np na stacjach benzynowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Najdalej byłem na Słowacji tzn. moment tam byłem ponieważ po dojechaniu jakiś 150km w głąb Słowacji stwerdziliśmy, iż jednak pojedziemy do zakopanego. Granicę przekraczaliśmy w Korbielowie i Chochołowie. Wracając ze Słowacji navi poprowadziła nas przez piękne kręte drogi do chochołowa Megi na stromych podjazdach spisywała się bardzo dzielnie. W sumie przejechałem 945km. Bardzo wygodnie się jechało jadąc "do" mieliśmy około 3 postoje dośc krótkie i po przejechaniu ponad 500km byłem dośc wypoczęty. Spowrotem był dosyć konkretny upałek i klima bardzo dobrze sobie radziła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi